"On binlerce sağlıkçı kendi alanlarında çalışabilmek için atama beklemekte!"

İstanbul

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, ataması yapılmayan Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Mezunlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, ataması yapılmayan Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümü Mezunlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

HDP'li Gülüm'ün önergesi şöyle:

Türkiye’de siyasi iktidar üniversite mezunu sayısıyla sürekli övünürken sayısı 2 milyona yaklaşan üniversite mezunu gencin atama ve işsizlik sorunları konusunda gerekli adımlar atılmamaktadır. Özellikle sağlık alanında yapılan atamalar mezun sayısına oranla oldukça düşük tutulmaktadır. Hâlihazırda çalışan sağlık emekçilerine görev tanımlarının dışında işler yaptırılırken on binlerce mezun kendi alanlarında çalışabilmek için atama beklemektedirler.

Sağlık çalışanlarından Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Bölümünden mezun olan 2000’i aşkın tekniker de atamayı bekleyenler arasındadır. Birçok üniversitede bölümü bulunan Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliğinin hala bölüm ve görev tanımı yapılmamış ve bu durum kamu alanında atama yapılması konusunda nitelik kodu uyuşmazlığına yol açmakta ve atamayı engellemektedir. Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bilişim teknolojileri bölümü adı altında açılmasına rağmen mezunlar bu bölümden açılan kadrolara dahi başvuramamaktadırlar.

Bu bağlamda;

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümünden mezun olan kaç kişi bulunmaktadır?

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümünden mezun olup ataması yapılan kaç kişi vardır? Bu bölüm için yeterli kadro açmayı planlıyor musunuz?

Sağlık Bilgi Teknikerliği bölümünün nitelik kodu uyuşmazlığı sebebiyle atama yapılamaması sorunu var mıdır? Varsa bu sorunu çözme konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?

Türkiye’de atama bekleyen sağlık çalışanlarına yeterli kadro açmayı ve atama yapmayı planlıyor musunuz?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.