"Önce FETÖ liderine gülücük saçanlar hesap versin!"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, RTÜK'ün yandaş olmayan basına verdiği cezaları sert bir dille eleştirdi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, RTÜK tarafından Halk TV'ye “terör mimikle övüldüğü" gerekçesiyle verilen cezaya tepki gösterdi ve "Saçmalık" dedi. Karabat, RTÜK'ün "hükümetin sopası" haline geldiğini söyledi.

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

"1) Kadınların kaç çocuk doğuracağından canlı müzik saatlerine kadar her şeye karışan Erdoğan, medyayı da baştan kurgulamaya çalıştı ama olmadı.

2) Erdoğan yandaş medyaya milyarlarca lira aktarmasına rağmen halk onlara inanmıyor. İşte bu yüzden zor şartlar altında başarılı yayınlar yapan muhalif mecralara ardı ardına cezalar veriyor.
RTÜK ve Basın İlan Kurumu hükümetin sopası haline geldi.

3) Türkiye bunu da gördü. 
Yayında “terör mimikle övüldüğü” iddiasıyla Halk TV’de 3 kez program durdurma ve %3 para cezası verildi.
Cezalarda uyduracak bahane bulamayınca böyle saçmalıyorlar. 

4) Bir diğer ceza da Tele 1’e. 
Sen misin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasını “halkın iradesine darbe” olarak veren! Tele 1'e %3 idari para cezası verildi.

5) TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Erdoğan'ın sözlerine ilişkin “bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır” sözleri nedeniyle Fox TV'ye %3 idari para cezası kesildi.

6) Vatandaşın okuduğu gazeteye, eline aldığı kumandaya dahi karışan bir Erdoğan var karşımızda. 
Erdoğan ne yaptıysa medyada istediği hakimiyeti elde edemedi.
Bunun nefretini kusuyor.

7) Erdoğan şu sözlerini hatırlayalım: “Medya ile demokrasi falan olmaz. Bir zamanlar ülkemizi de medya yönetiyordu. Dördüncü kuvvet falan. Demokrasi diyorsun, demokrasi derken halkı bir kenara koyup medya diyorsun.”

8) Şimdi Erdoğan, halkın yarısından fazlasını temsil eden, gerçekleri aktaran medyayı yok etmeye çalışıyor.
İktidar eleştirilmesin, muhalefet sürekli kötülensin, ekonomideki sorunlar konuşulmasın isteniyor.

9) RTÜK görevini kötüye kullanıyor ve Anayasal suç işliyor. Erdoğan yakında gidecek görevini kötüye kullanan kim varsa yargının karşısında hesabını verecek."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.