İyi Parti'den müzik yasaklarının kaldırılması için önerge

İzmir

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, canlı müzik yasaklarının kaldırılması konusuyla ilgili soru önergesi verdi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, canlı müzik yasaklarının kaldırılması konusu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde; COVİD 19 Pandemisi sebebiyle 30 Mayıs 2020 tarihinden bu yana uygulanan canlı müzik yasağının maske tedbirleri dahi gevşetilmişken devam ettirilmesinin kamuoyunca tutarlı bulunmadığını belirtti.

Dervişoğlu, önergesinde pandemi döneminde büyük sıkıntı çeken müzik sektörü çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilebilmesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını ve bayram tatilinin gelmesiyle birlikte turizm ve eğlence sektörünün de faaliyetleri artacağı düşünüldüğünde bu konuda bir düzenlemeye gidilip gidilmeyeceğini sordu.

Bilindiği üzere 30 Mayıs 2020 tarihinde çıkarılan 8556 sayılı genelge ile getirilen canlı müzik yasağı 21 Aralık 2020 tarihli 21153 sayılı genelge ile devam ettirilmiş ve mekanlarda gece saat 24 den sonra canlı müzik yapılması yasaklanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.