AKP'de "su" karmaşası: "Ankara'da indirim Kahramanmaraş'ta zam!

Kahramanmaraş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde maliyetinin yarısına su satılmasına karşın, yüzde 50 indirim teklifinin iktidar bloğu oylarıyla kabul edilmesine tepkiler sürerken, Ankara’da suya indirim oyu veren AKP’li meclis üyeleri Kahramanmaraş’ta ise su fiyatının bir yılda iki katına çıkması için el kaldırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TBMM'de yaptığı konuşmada iktidar cephesinin Ankara'da su fiyatında yüzde 50 indirim yapılmasıyla ilgili teklifini eleştirirken, “Bu karar tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş'ı cezalandırmaya yönelik bir girişimdir. Mansur Yavaş Belediyeciliğini çökertmeye yönelik bir çabadır. Ama, asla başarılı olamayacaklar” dedi.

SUYA YÜZDE 100 ZAM YAPTILAR

Konuşmasında, AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraş'a zulmettiğini savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"*Bakın Ak Parti Ankara'da su fiyatının yarı yarıya indirilmesi için önerge veriyor. Ak Partili meclis üyeleri oy veriyorlar önergeye.

*Ama, aynı Ak Parti'nin belediye meclis üyeleri Kahramanmaraş'ta suya zam yaptırıyor. Yüzde yüzün üzerinde Kahramanmaraş'ta suya zam yapılmıştır. Bu yetmiyormuş gibi bir de vatandaşın bilgisi, isteği rızası olmadan su sayaçları değiştiriliyor.

*Millet zaten enflasyonun altında inim inim inliyor. Ak Partili Kahramanmaraş Belediyesi bir de vatandaşın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikmiş, milletin cebindeki paraya göz dikmiş, milletin cebindeki parayı resmen alıyor. Kınıyorum Ak Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve başkanını."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.