"Çiftçi üretimden vazgeçecek!"

Kayseri

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarının yanlış politikalarıyla çiftçilerin üretimden çekilme noktasına geldiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarının yanlış politikalarıyla çiftçilerin üretimden çekilme noktasına geldiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Art arda gelen zamlara ve artan maliyetlere dikkat çeken Ataş,  arpa ve buğday alım fiyatlarına yapılan artışların yetersiz olduğunu söyledi. İktidara seslenen Ataş, “Açıklanan rakamlar zaten zor durumda olan çiftçinin derdine derman olmayacak, çiftçiyi üretimden vazgeçirecektir. Bu fiyatlar tekrar gözden geçirilmelidir” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ataş, Meclis’in tam kapanma sonrasında çalışmalarına başlamasıyla birlikte kaldığı yerden vatandaşın sesi olmayı sürdürüyor. Arpa ve buğday alım fiyatlarının açıklamasının ardından Meclis’te konuşan Ataş, art arda gelen zamlara ve artan maliyetlere dikkat çekerek, “Arpa ve buğday alım fiyatlarına yapılan bu artışlar yetersiz” diye konuştu.

ARTAN MALİYETLERE DİKKAT ÇEKTİ

Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanı arpa ve buğday alım fiyatlarını açıkladı. Buğday alım fiyatı ton başına yüzde 36 artarak 1.650 TL’den 2.250 TL’ye, arpa alım fiyatı ise ton başına yüzde 37 artarak 1.275 TL’den 1.750 TL’ye yükseldi. Tarımsal üretim maliyetlerinde, tohumdan ilacına, akaryakıttan sulama ve elektrik fiyatlarına kadar girdilerin tamamında büyük artışlar yaşanmıştır. Son bir senede üre gübresine yüzde 82, sülfat fiyatına yüzde 74, DAP gübresine yüzde 87, taban gübresine ise yüzde 55 oranında zam gelmiştir. Arpa ve buğday alım fiyatlarına yapılan bu artışlar yetersizdir. Hububatta ton başına belirlenen 275 lira prim desteği çiftçinin beklentilerinin çok altında kalmıştır; bu fiyatlar, zaten zor durumda olan çiftçinin derdine derman olmayacak, çiftçiyi üretimden vazgeçirecektir. Bu fiyatlar tekrar gözden geçirilmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.