"Esnafa reform paketinden çıka çıka, 'Şaka' çıktı"

Kırklareli

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, esnafın sorunlarını dinledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Gündoğdu, Esnaf artık somut çözüm istiyor, sözde reform paketleri, kandırmaca, içi boş yıllardır tekrarlanan cek, cak lardan bıkmış, usanmış durumda" dedi.

CHP'li Gündoğdu'nun açıklaması şöyle:

COVID-19 salgını bir yılını geride bırakırken sağlık emekçilerimizin kahramanca mücadelelerine rağmen, Hükümetin, Sağlık Kurulu’nun aldığı akıl dışı karar ve uygulamalar can kayıplarımızın ve hasta sayılarımızın artmasını ne yazık ki engelleyememektedir.

Hükümet hatalarına bir yenisini de ekleyerek aşı temininde de başarısız olmuştur. Toplumsal bağışıklık kazanılması için en az 50 milyon yurttaşa iki doz aşı yapılması gerekmektedir. Bunun için 100 milyon doz aşı gerekiyor. Aşılama bu hızla giderse, 549 günde ancak tamamlanabilir. Yani aşı temininde sıkıntı olmasa bile en az bir buçuk yılda aşılamayı tamamlayabiliriz.

Vatandaşlarımız bir yandan sağlıklı kalabilmek için mücadele ederken öte yandan da işini, aşını ve ailesini korumak için amansız bir şekilde mücadele ediyor. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte sağlıklı kalmaları, işini, aşını koruyabilmeleri için toplumun değişik kesimleriyle gece gündüz demeden kontrollü bir şekilde birlikte olmaya çalışıyoruz, dertlerini paylaşıyoruz.

Bu doğrultuda;

Çalışma ziyaretlerimiz kapsamında, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle 15 Mart 2021 tarihinde Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Camettin Atam'ı ziyaret ederek, can siper hane bir şekilde yüce mesleklerini sevgi ve gönül bağıyla yapmaya çalışan sağlık çalışanlarımıza minnet duygularımızı ilettik, sorunlarına çözüm bulmak için önerilerini aldık.

Ardından 16.03.2021 tarihinde Kırklareli'mize her zaman her anlamda destek veren başımız ne zaman sıkışsa onların destekleri ile sıkıntıdan kurtulduğumuz esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ederek, sorunlarına ortak olduk. Hangi sorunlarına, nasıl çözüm bulunması gerektiği konusunda fikirlerini, görüşlerini aldık.

Esnaf artık somut çözüm istiyor, sözde reform paketleri, kandırmaca, içi boş yıllardır tekrarlanan cek, cak lardan bıkmış, usanmış durumda.

Esnaf artık yaşamak, ayakta kalmak için evine ekmek götürmek için hibe destek istiyor. Tüm dünyanın vatandaşlarına karşılıksız olarak verdiği hibe desteklerden kendisine de verilmesini istiyor. Borçları borçlarla çevirmek istemiyor.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Vatandaşın sorunları çözülene kadar her ne pahasına olursa olsun haykırmaya, çözüm önerileri üretmeye devam edeceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.