"Gazilik hakları bir an önce verilmeli"

Kocaeli

Milletvekilliğinde gazi sayılmayanların sesi olan, mücadelelerinde aktif rol alan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, makamında TMSY Derneği’ni ağırladı

Milletvekilliğinde gazi sayılmayanların sesi olan, mücadelelerinde aktif rol alan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, makamında TMSY Derneği’ni ağırladı

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Atilla Polat ve yönetim kurulu üyeleri Kadir Erhan Tuna ve Fatih Zengin, uzun yıllar TBMM çatısı altında kendilerini destekleyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret etti. Milletvekilliği döneminde mecliste gazi sayılmayanların sesi olan Başkan Hürriyet, “Vatanı için göz kırpmadan yaralanan vatan evlatlarına yıllar boyunca gazilik onurlarını vermemek asla kabul edilemez” dedi.

7 YILDIR GAZİLİK ONURU İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Milletvekilliği zamanlarımda TMSY’nin her ferdiyle kardeş olduk. Mücadelelerine katkı sağlayabildiysem ne mutlu bana. Yaklaşık 7 yıldan beri bu insanlar gazilik onurlarını alabilmek için mücadele ediyor” dedi. 

BU AYIBIN TEMİZLENMESİ GEREK

Bu insanlar terörle mücadele sırasında Allah korusun ölseler şehit kabul edilecekler ama yaralandıkları zaman yüzde 40 uzuv kaybı olmadığı için gazi sayılmıyor. Bu ayıbın temizlenmesi gerek” dedi. 

MECLİSTE VERDİĞİ MÜCADELEYİ UNUTMADIK

TMSY Derneği Başkanı Atilla Polat ziyarette yaptığı konuşmada, “Derneğimizin kuruluşundan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Fatma Kaplan Hürriyet bize sahip çıktı. Bizlerin sessiz çığlığına ses oldu. Bizler için gerektiği zaman da kanun önerisi, çözüm önerisi, soru önergesi sundu. Sürekli olarak haklı mücadelemizde bizlerin yanında oldu. Mücadelesini hiç unutmadık.” dedi. 

BİZLERİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Derneği eski başkanı Kadir Erhan Tuna da, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık yönetmeliğindeki yüzde 40 uzuv kaybı şartına takıldığımız için gazi sayılmıyoruz. Sağ olsun bizle ilk tanıştığından bu yana sesimiz olan Başkanımız bizleri hiç yalnız bırakmadı. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce üyesi olan bir derneğiz. Mücadelesi ülkemizin her yanında duyuldu.” açıklamasında bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.