"Hakimin talimat beklediği bir ülkede adaletten bahsedemeyiz"

Kocaeli

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) 7 üyeyi belirlemek için toplandı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) 7 üyeyi belirlemek için toplandı. Komisyon toplantısına İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da katıldı. Toplantıda bir de konuşma yapan Türkkan, AK Parti İktidarı’nın 19.yılında, Türkiye’nin, adaletin firar ettiği bir döneme denk geldiğini söyledi:

“Adalet ve Kalkınma Partisinin çıkış öyküsüne baktığımızda bir adalet arayışıyla başlamıştır. Bu öykü doğru bir öyküydü, Türkiye'de adaletin ciddi anlamda sıkıntıya düştüğü, demokrasiye ara verildiği, demokrasiye gasp edildiği bir dönemde adalet arayışıyla çıkan bir öyküsü vardı. Fakat muktedir olmak öyle bir hâle getirdi ki iktidarınızın 19'uncu yılında adaletin firar ettiği bir döneme denk geldik.”

“Burada komisyon üyeleri dâhil olmak üzere çevrenize lütfen bir sorun: Herhangi bir mahkemede işi olan bir arkadaşınız, bir dostunuz, bir eşiniz iyi bir avukat mı arıyor, o hâkime ulaşabilecek bir siyasi akraba mı arıyor?”

“Karar verecek hâkimin önündeki kanuna, anayasaYA bakmak yerine yukarıdan gelecek bir talimatı beklediği bir dönemde ülkede adaletten bahsedemezsiniz”

İYİ Partili Türkkan, karar verecek hâkimin önündeki kanuna, anayasa bakmak yerine yukarıdan gelecek bir talimatı beklediği bir dönemde adaletten bahsedilemeyeceğini söyledi:

“Buradan yola çıkarsanız adalet sisteminin Türkiye'de hukuku, adaleti ne hâle getirdiğine dair çok iyi bir örnek bulabilirsiniz. Karar verecek hâkimin önündeki kanuna, anayasa bakmak yerine yukarıdan gelecek bir talimatı beklediği bir dönemde ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Gündüz karar veren bir hâkimin, akşam sosyal medya trolleri gibi paylaşım yaptığı bir sistemde adaletten bahsetmek çok zor.”

Türkkan; komisyon salonunda bulunan İktidar partisi milletvekillerine seslendi:

“Hazin olan bir şey daha söyleyeceğim size: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu 19'uncu yılında, en çok adalete ihtiyacı olduğu bir döneme doğru hızla gidiyorsunuz. Bu adalet belki de yarınlarda en çok size lazım olacak, gerçekten öyle.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.