İzmit Belediyesi Kısa Mola Merkezi için kolları sıvadı

Kocaeli

İzmit Belediyesi, özel gereksinimli bireyler ve yakınları için Kısa Mola Merkezi oluşturma çalışmalarına başladı

İzmit Belediyesi, özel gereksinimli bireyler ve yakınları için Kısa Mola Merkezi oluşturma çalışmalarına başladı

İzmit Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Alzheimer Yaşam Evi ve Yaşama Destek Evi’nin ardından özel gereksinimli bireyler ve yakınları için faaliyete geçireceği Kısa Mola Merkezi çalışmalarına başladı. Kısa Mola Merkezi, engelli yakınlarının çocuklarını bırakarak günlük işlerini halledebileceği bir engelli sosyal etkinlik merkezi olarak faaliyet gösterecek. 

BİRÇOK FAALİYET ALANI

Açılması planlanan bu Kısa Mola Merkezi’nde, özel gelişim gösteren bireyler için el sanatlarından spora, müzik faaliyetlerinden bahçe etkinliklerine kadar birçok faaliyet alanı bulunacak. Faaliyete geçecek olan Kısa Mola Merkezi’nde özel gereksinimli bireyler psiko-sosyal ve fiziksel anlamda gelişme sağlarken engelli yakınları da günlük işlerini gönül rahatlığıyla halledebilecek ve kendilerine vakit ayırabilecekler. 

MALTEPE BELEDİYESİNE ZİYARET

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kısa Mola Merkezi’nin altyapısını oluşturmak, deneyimli belediyelerden bilgi almak ve merkezi yerinde görmek amacıyla Maltepe Belediyesi Kısa Mola Merkezi’ni ziyarette bulundu. Ziyarette Maltepe Belediyesi yetkilileri tarafından merkezin işleyişi ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aktarımı yapıldı.  İzmit Belediyesi Kısa Mola Merkezi’ni 2022 yılı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.