"Öğretmenevi binası TÜRGEV'e mi verilecek?"

Kocaeli

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Öğretmenevi 4 yıl önce Bakanlık kararı ile kapatıldı ve bina ile ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Öğretmenevi 4 yıl önce Bakanlık kararı ile kapatıldı ve bina ile ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde “Anlat İstanbul” programı çerçevesinde partisinin Zeytinburnu programına katılan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Beştelsizler Mahallesi’nde yer alan kapalı durumdaki öğretmenevi ile ilgili partililerden bilgi aldı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde;

“İstanbul Zeytinburnu Beştelsizler Mahallesi’nde yer alan Öğretmenevi, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 17 Nisan 2018 tarih ve 7801169 sayılı kararıyla hizmete kapatılmıştır.” diyen Türkkan, “Bu binanın Bakanlık tarafından TÜRGEV’e verilmek istendiği mahalleli tarafından iddia edilmekte, ancak mahalle sakinleri kapatılan öğretmenevi binasının kreş yapılmasını talep etmektedir.” diye yazdı.

Türkkan, Bakan Özer’e TÜRGEV iddiasının doğru olup olmadığını sordu ve “Kapatılan öğretmenevi binasının mahallelinin talebi doğrultusunda kreş olarak hizmet vermeye başlaması düşünülmekte midir?” sorusunu da yöneltti. Bakanlık programında böyle bir çalışma olup olmadığı konusunda Bakan’dan bilgi isteyen Türkkan, ayrıca binanın akıbetinin ne olacağı konusunda kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-İstanbul Zeytinburnu Beştelsizler Mahallesi’nde yer alan Öğretmenevi neden kapatılmıştır, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-Bu bina ile ilgili alınmış yeni bir karar var mıdır?

3-Bu binanın Bakanlık tarafından TÜRGEV’e verilmek istendiği iddiası doğru mudur, bu doğru ise bunun gerekçeleri nelerdir?

4-Kapatılan öğretmenevi binasının mahallelinin talebi doğrultusunda kreş olarak hizmet vermeye başlaması düşünülmekte midir, Bakanlık programında böyle bir çalışma yer almakta mıdır?

5-Kreş olarak değerlendirilmesi Bakanlık programı dahilinde değilse kapatılan öğretmenevi binasının akıbeti ne olacaktır, bu belli midir, ne zaman belli olacaktır?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.