Sağlık çalışanlarının sıkıntıları Meclis gündeminde

Kocaeli

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sağlık çalışanlarının sıkıntılarını TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık personeline yapılacak ek ödemenin 2 ay uzatıldığına dair karar 12 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ancak bu ödemelerin kapsamı ve oranı Resmi Gazete’de yazdığı gibi Sağlık Bakanı tarafından belirlenecek. İşte sağlık çalışanları bu ödemelerin hangi kriterlere göre yapılacağını merak ediyor, bu süreçte başka sıkıntılar da yaşıyorlar.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sağlık çalışanlarının sıkıntılarını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde;

“12 Ocak 2021 tarihli 31362 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ek ödeme yönetmeliğine göre; sağlık personeline 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren 2 ay süreyle ek ödeme yapılacağı duyurulmuş, bu ödemenin kapsamı ve oranının Sağlık Bakanı tarafından belirleneceği ifade edilmiştir.” diyen Türkkan, 2021 yılında bu ödemelerin hangi kriterlere göre yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtti.

FİLYASYON GÖREVLENDİRİLMELERİ HAZİRAN AYINA KADAR UZATILMASINA RAĞMEN EK ÖDEMELER YALNIZCA 2 AY UZATILDI

ACİL SERVİSTE HASTANIN VİRÜS TAŞIYIP TAŞIMADIĞINI BİLMEDEN HASTA BAKAN SAĞLIK PERSONELİ COVID SERVİSİNDE ÇALIŞMADIĞI İÇİN EKSTRA ÖDEME ALAMIYOR

Türkkan önergesinde ayrıca, sağlık çalışanlarının filyasyon görevlendirilmelerinin 2021 Haziran ayına kadar uzatıldığını, buna rağmen ek ödemelerde yalnızca 2 ay uzatma yapıldığını da belirtti.

Parti Grup Başkanvekili, Acil Servis Birimi’nde çalışan, COVID-19 virüsü taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeksizin hasta bakan, ancak COVID-19 Servisi’nde çalışmadığı için kendilerine ekstra bir ödeme yapılmayan sağlık personellerinin durumuna da değindi. Türkkan, Sağlık Bakanı Koca’ya bu durumdaki sağlık personelinin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceğini de sordu.

Sağlık Bakanı Koca’ya sağlık çalışanlarının öncelikli talebinin emekliliklerine olumlu yansıyacak şekilde bir ödeme düzenlemesi yapılması olduğunu da belirtti.

İşte İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soruları:

1-Sağlık çalışanlarına 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren 2 ay süreyle yapılacak ek ödemenin kapsamı ve oranı neye göre belirlenecektir, 2021 yılında yapılacak ek ödemeler hangi kriterlere göre yapılacaktır, bu konularda düzenleme nasıl olacaktır?

2-Sağlık çalışanlarının öncelikli talebi olan emekliliklerine olumlu yansıyacak şekilde bir ödeme düzenlemesi yapılması doğrultusunda çalışmanız var mıdır?

3-Sağlık çalışanlarının filyasyon görevlendirilmeleri 2021 Haziran ayına kadar uzatılmasına rağmen neden ek ödemelerde yalnızca 2 ay uzatma yapılmıştır, ödemelerde uzatma yapılırken bu görevlendirmeler neden dikkate alınmamıştır, bu konuda tekrar bir uzatma yapılması ve filyasyon görevlendirilmeleri de dikkate alınarak bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

4-Acil Servis Birimi’nde çalışan, COVID-19 virüsü taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeksizin hasta bakan, ancak COVID-19 Servisi’nde çalışmadığı için kendilerine ekstra bir ödeme yapılmayan sağlık personellerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi düşünülmekte midir, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın bir çalışması bulunmakta mıdır?

5-Ek ödemeler noktasında mağduriyet yaşayan sağlık personelleri ile ilgili olarak tekrar kapsamlı bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.