CHP’li Özel: “Türkiye, partili Genelkurmay Başkanı ile tanıştı!”

Manisa

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerinin ardından başlayan polemiğe dahil olan Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sert çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerinin ardından başlayan polemiğe dahil olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sert çıktı. Özel, “Maalesef bu ülke ilk kez partili bir Genelkurmay Başkanı ile tanıştı, gecenin saat 01.00’inde perdenin arkasından anons ettiler takım elbisesiyle çıktı, bakan oldu” ifadelerini kullandı. Özel, İmamoğlu’na suikast iddialarına ilişkin ise iktidara yüklenerek “Bir bakıyorsunuz koca koca belediye başkanları, bakanlar bu suikast yalan diyor. İnşallah yalan çıksın!” açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel’in hedefinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar vardı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerinin ardından polemiğe dahil olan Akar’a yüklenen Özel, “Partili Genelkurmay Başkanlığı utanç verici bir şeydir. O utancın Hulusi Akar’a münhasıran kalmasını temenni ederiz. Genelkurmay Başkanlığı milletindir, partisi olmaz” dedi.

Özel’in açıklaması şöyle:

“Erdoğan ve ailesinin mal varlığı Türkiye için bir güvenlik sorunudur. Biz sıcak siyasetin içine ordunun, kışlanın, ibadethanenin, okulların katılmasını hiç doğru bulmadık. Maalesef bu ülke ilk kez partili bir Genelkurmay Başkanı ile tanıştı, gecenin saat 01.00’inde perdenin arkasından anons ettiler takım elbisesiyle çıktı, bakan oldu. Biz onu muhattap kabul ederiz. Genel Kurmay Başkanı’na bir şey demeyiz. O ordunun başıdır. Ama maalesef bugün Saray’dan akıl alan birileri sıcak siyasetin içine Genel Kurmay Başkanını da soktu.

Genelkurmay Başkanı bir cümlelik açıklaması ile sıcak siyasetin içine girmiştir. ‘Dur paşam’ diyoruz. Orduya bunu yapma. Bir yalanın peşine bir partiyi taktılar sen orduyu o makamı takma. Ordu hepimizin ordusu. Sana vereceğim cevap bu kadardır.

Partili Genelkurmay Başkanlığı utanç verici bir şeydir. O utancın Hulusi Akar’a münhasıran kalmasını temenni ederiz. Genelkurmay Başkanlığı milletindir, partisi olmaz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.