Aşkener'den Erdoğan'a: "Seni kimse kurtaramaz"

Meclis

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında gündemdeki başlıkları değerlendiriyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında gündemdeki başlıkları değerlendiriyor.

Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Milletimiz yerli aşıyı bekliyor, bunu da algı operasyonuna kurban edersen altında kalırsın" uyarısı yaptı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"BUNU DA ALGI OPERASYONUNA KURBAN EDERSEN ALTINDA KALIRSIN"

Erdoğan'ı uyarmak istiyorum, yerli aşıyı algı operasyonlarına kurban etme. Böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bilim Kurulu, bilim insanları süreci olduğu gibi yürütsün. Milletimiz yerli aşıyı bekliyor, bunu da algı operasyonuna kurban edersen altında kalırsın.

"SİZİNKİLER VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Sayın Erdoğan etrafındaki kabiliyetsiz boş maaşlı danışmanlarına söyle: 27 yıllık siyasi hayatımda başıma gelmeyen kalmadı. Sizinkiler vız gelir tırıs gider. Aldıkları maaşın karşılamalarını söyle. Seni rezil ediyor. Sen bize kulak ver zarar görmezsin. Danışmanlarınla bu kafayla giderse askere, tez alırsın tezkere.

Tank Paleti peşkeş çektikleri gibi MKEK'i özelleştiriyorlar. Bu stratejik kurumu peşkeş maceralarına kurban ediyorlar. Dökmedik satmadık bir şey bırakmadılar. 

'Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın'

Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada görev yaptığı süre boyunca, asla muharip görev üstlenmedi. Tam tersine, kardeş Afgan halkına yaptığı yardımlarla gönülleri kazandı. Şimdi, hiçbir güvenlik gerekçesi yokken ve sırf sen yeni Amerikan başkanına şirin görüneceksin diye böyle bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik, bu anlamsız göreve aday olurken, para-pul konuşmanın da manası yoktur.

Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın. Dostun Biden’a söylemen gerekenleri söyleyemedin, söylememen gerekeni de, büyük bir iştahla söylüyorsun. Amerikalı askerin canını kurtarmak için kendi askerini feda etmeye, bu kadar hevesli olma.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla öncelikli görevi Afganistan’da havaalanı güvenliği sağlamak değil, kendi milletinin huzur ve refahını sağlamaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.