HDP'li Buldan: "Çözüm erken seçimdedir!"

Meclis

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerine açılan kapatma davasına ilişkin kararın 31 Mart seçim akşamı verildiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerine açılan kapatma davasına ilişkin kararın 31 Mart seçim akşamı verildiğini söyledi.

Pervin Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya Kızıldere Katliamı'nın yıl dönümü sebebiyle Kızıldere'de katledilen Mahir Çayan ve 9 yoldaşını anarak başladı. "Mücadeleleri bizlere yol göstermektedir" diyen Buldan, "Tekçi faşizan bir yönetim anlayışının hukuksuzluğuyla, krizleriyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

Buldan şöyle devam etti:

Bir kaybetme korkusu var bu korkuyla herkesi hedef alan hukuksuzlukta pik yapan, pusulasını kaybetmiş bir saray iktidarının varlığı en büyük kriz nedenidir. AKP-MHP iktidarı sürdükçe bu ülkede hiç kimse güvende değildir. Halkın sorunlarına çözüm üretmesi gereken parlamento üzerinde yürütmenin vesayetini kurdular. Meclis'in denetim yetkisini bu iktidar kaldırdı, kuvvetler ayrılığını sonlandırdılar. Yargıyı sarayın sopası haline getirdiler. Kurallar, anayasaya ve hukuka göre değil tek adamın iki dudağı arasından çıkacak fermana göre alınmaktadır. Milyonlarca kürdün iradesini yok sayarak HDP belediyelerini gasp ettiler. Bunun yarın yıl dönümü. Boğaziçi'ne kayyum atadılar, Gezi Parkı'na el koymak için bir kayyum atadıklarını bir kez daha gördük. 

28 Şubatçılar gibi herkesi fişlediler. Bugün Meclis Genel Kurulu'na getirecekleri yeni güvenlik soruşturması yasası bir fişleme yasasıdır ve kamuya yönelik tasfiyenin hazırlığıdır. Halkın ekonomik kaynaklarını tükettiler, insanları işsiz sofraları ekmeksiz bıraktılar. Toplumsal değerlerin içini boşalttılar yalanı yol haritası yaptılar. HDP'ye açılan kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ile demokratik siyasete darbe süreci başlattılar. Bütün bunlara buldukları çözüm halkı eve, siyaseti HDP'ye kapatmak olmuştur. Günde en az 2 kadın katlediliyor. Çözümleri ise İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak olmuştur. İşkence, çıplak arama ayyuka çıkmışken iktidarın bulduğu çözüm Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğini düşürmektir. Cumartesi Anneleri adalet mücadelesi veriyor, iktidarın çözümü onları yargılamak hakikatleri karartmaktır. Halk iktidardan kurtulmak için seçim sandığını talep etmektedir. Çözüm erken seçimdedir. 

"İntikam davasıdır"

İktidar HDP'yi siyaset dışına itmeye çalışmaktadır çünkü siyasi hesaplarının önündeki tek engel HDP'dir. HDP'ye açılan kapatma davası kararını büyükşehir belediye seçimlerini kaybettikleri 31 Mart akşamı verdiler, 23 Haziran akşamı da kapatma davasını planlayarak takvime bağlayarak bir düğmeye bastılar. Açılan dava siyasi bir intikam davasıdır. Bu dava siyasidir, sandıkta kaybetme davasıdır. Halkın iradesine açılan kumpas davasıdır. AKP-MHP ikilisi seçim kazanmak kendi partilerini açık tutabilmek için HDP'yi kapatmak istemektedir. HDP kolay bir lokma değildir, boğazınızda kalır, düğümlenir ve tıkanırsınız. Kapatma davasından size iktidar çıkmayacak bu davanın sonucunda en büyük kaybeden ve devranı kapanacak olan sizin iktidarınız olacaktır. Kapatma davasıyla sizin HDP'den koparabileceğiniz tek bir parça olsa olsa HDP'nin tabelası olabilir onu da alamazsınız. Tabelamızı bile size vermeyeceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.