İYİ Partili Koncuk'tan bütçe eleştirisi

Meclis

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 2020 için hedeflenen bütçeyi eleştirdi, vergi oranları konusunda uyardı. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter'da yaptığı paylaşımlarda 2020 için hedeflenen bütçeye dair eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 2020 için hedeflenen bütçeyi eleştirdi, vergi oranları konusunda uyardı.


İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter'da yaptığı paylaşımlarda 2020 için hedeflenen bütçeye dair eleştirilerde bulundu.
İYİ Partili Koncuk, vatandaşlarda kemer sıkmalarının beklendiğini vurgularken "2020 bütçe hedeflerine göre, 175 milyarı ÖTV, 58 milyarı KDV, 785 milyar lira vergi toplanacak. Yeniden değerleme oranı tahmini %22,5 olacak. 2020, kemerinde delik kalmayan vatandaşlarımız için, çok zor bir yıl olacak. Memur, emekli zammının sadece %4+4 olduğunu da unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Atama bekleyen öğretmen ve memur sayısının bütçe planına yansımamasına değinen Koncuk "Bütçedeki, 60 bin yeni personel alım hedefini dikkate aldığımızda, Şubat ayında 60 bin atama bekleyen 500 bin işsiz öğretmenin, 550 bin İİBF’linin, yüzbinlerle işsiz sağlıkçının, hülasa oranı yüzde 26’ları bulan tüm genç işsizlerin büyük hayal kırıklığı yaşayacağı açıktır" dedi.

Bütçe planının mevcut halinin değişmesi gerektiğini dile getiren Koncuk "Bütçe, TBMM’de görüşülmeden, sosyal devlet ilkesi gereği, 24 Haziran 2018’den bu yana ekonomik krizin tüm acılarını yaşamış dar ve sabit gelirlilere, istihdam hedeflerini artırarak, işsiz gençlere, yok olmak üzere olan çiftçiye, esnafa can suyu verilmek üzere revize edilmelidir" yorumunda bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.