Kılıçdaroğlu'dan deprem bölgesi çağrısı: "Nerede bu paralar?"

Meclis

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

"Bir deprem felaketi yaşadık. Hala yaralın sarılmadığını biliyoruz. O insanların bu ülkede huzur içinde yaşaması için hepimize düşen görevler var. Hemen bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıktı. o bölgedeki evi yıkılan insanlarımızın doğalgaz ve elektrik borçlarının silinmesi yönünde. elbette olması gereken bir kararname. Aradan 5 aya aşkın bir süre geçti. Evi yıkılmayan ama kısmen oturulabilir durumda olan pek çok depremzedeye fatura gelmeye başladı.

O büyük tramvayı yaşayan insanlara en azından katkı moral vermek istedik. En azından yıl sonuna kadar faturaları bizler ödeyebiliriz. Depremden hemen sonra bir kampanya açıldı. Türkiye tek yürek kampanyası. herkes karınca kararınca katkı vermeye çalıştı. 115 milyar 146 milyon 528 bin lira. Biz bu parayı ödeyeceğiz dediler. Ben de bir aylığımı ödeyeceğim dedim. Ve ertesi hafta yatırdık. Değerli arkadaşlarım 74 milyar lirası yatırılıyor. 41 milyarı yatırılmıyor. Kim bu parayı ödemeyen. Ben ödemeseydim havuz medyası aylarca yayın yapardı. Açık çağrıda bulunuyorum Meclis gündemine de getirin. Nerede bu paralar. Kim takipçisi olacak. Biz olacağız biz.

Bu paralar yıl sonuna kadar depremzedelerin faturalarını karşılar. Taahhüt edilen paranın toplanması ödemeyenlerin kamuoyuna açıklanması ve gerekenin de yapılmasını istiyoruz.

Bir başka acı olay. Medya dediğimiz organ toplumun sesidir. Tatvan’da bir gazeteci Sinan Aygül. Bu gazeteci arkadaşımız bölgedeki bütün yolsuzluklarını haber yapan bir gazeteci. Vay sen nasıl böyle bir haber yaparsın diye belediye başkanının korumaları tarafından adeta linç ediliyor. Kendisini aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Onun attığı bir Tweet şöyle ” Şahsıma yönelik gerçekleşen alçaklığın sebeplerinden biri de geçen hafta yaptığım haberidir. Hadsiz bir haraminin rant çetelerine peşkeş çekmeye çalıştığı ihale bugün iptal edildi. Bugüne kadar susturamadınız. Bugünden sonra susturabilmek ve çalışmak bile haddinize değil. Biz susmayacağız siz haramiler geri adım atacaksınız.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin herhangi bir vatandaşının milletvekili olmak isterse yasalar var. Seçime girer vatandaş oy verirse seçilir ve Meclis’e girer. 600 vekilden birisi Can Atalay seçimi kazandı mazbatasını aldı ama yemin edemiyor. Anayasaya aykırı. Meclis Başkanı’na çağrı yaptım. Eğer tutuklu bir milletvekili seçildiği halde meclise girip yemin edemiyorsa sorunlu sensin. Sayın Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.