Muharrem Erkek'ten Cumhurbaşkanlığı'na sorular

Meclis

13 Eylül 2019 tarih ve 30887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1532 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Çanakkale Çan Etili Tepeköy Termal Turizm Merkezi ve Çanakkale Yenice Turizm Merkezi iptal edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bu tesislerin turizm ruhsatlarının iptal edilmesiyle ilgili açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle sorular yöneltti.

13 Eylül 2019 tarih ve 30887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1532 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Çanakkale Çan Etili Tepeköy Termal Turizm Merkezi ve Çanakkale Yenice Turizm Merkezi iptal edilmişti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bu tesislerin turizm ruhsatlarının iptal edilmesiyle ilgili açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle sorular yöneltti. Erkek yaptığı açıklamada; “Dünyanın en önemli oksijen depolarından, binlerce canlı türünü barındıran Kazdağları’nı yok edecek siyanürlü altın madenciliği tartışmaları henüz bitmeden Resmi Gazete’de yayımlanan bir Cumhurbaşkanı Kararı, Çanakkale turizmini olumsuz etkilemiştir. Kazdağları’nda halka rağmen ısrar edilen siyanürlü altın madenciliğinden sonra turizm merkezlerinin iptal edilmesi kararının bir cezalandırma olduğu, özellikle Çanakkale kamuoyunda ciddi biçimde ileri sürülmektedir. Yine bir başka ve daha vahim iddia, termik santral ve altın madenleri için Çan’daki termal suyun kullanılacağı biçimindedir.” dedi.

Erkek’in yanıtlanmasını istediği sorular:

Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe veren Vekil Erkek, yanıtlanması talebiyle şu soruları yöneltti;

“Bahsi geçen turizm merkezlerinin iptal edilme gerekçeleri nelerdir? Çan ve Yenice’de bulunan turizm merkezleri iptal edilmeden önce ilimizin mülki amirlerinin, seçilmiş yöneticilerinin ve konunun uzmanlarının görüşü alınmış mıdır? Gerekçede belirtilen karar yayımlanmadan önce, ilgili bölgelerde herhangi bir bilimsel çalışma yapılmış mıdır? Çan’da turizm merkezinin iptal edildiği bölgedeki termal suyun, altın madenciliği ve termik santrallerde kullanılacağı doğru mudur? Bahsi geçen bölgelerde yeni termik santral ve altın madenciliği izinleri verilmiş midir? Böyle bir planlama söz konusu mudur?”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.