“Bayram şekerinin de tadı kaçtı”

Niğde

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan Bayramı öncesinde, vatandaşın bayram şekeri almakta zorlandığını söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan Bayramı öncesinde, vatandaşın bayram şekeri almakta zorlandığını söyledi. 

Gürer, kent merkezindeki bir şekerci dükkanında, işletme sahibi ve müşterilerle görüştü. Geçen yıla göre Ramazan Bayramı öncesinde şeker satışlarının büyük ölçüde düştüğünü söyleyen işletme sahibi, neredeyse iki katına çıkan fiyat artışlarının bu olumsuzlukta önemli bir etken olduğunu anlattı. 

VATANDAŞ FİYATINI ÖĞRENİNDE ŞEKER ALMAKTAN VAZGEÇİYOR 

Şeker almaya gelenlerin fiyatları sorduktan sonra almaktan vazgeçtiğini ya da çok az bir miktar aldığını belirten işletme sahibi, “Geçen yıl Ramazan bayramı öncesindeki satışlarımız daha iyi idi. Bu yıl şeker satışı yok denecek kadar azaldı” dedi.

Pazarcı esnafı da lokumu almak için gittiği toptancının toz şeker bulursan getir lokum yapayım “ dediği anlatıp toz şeker karaborsaya düşerse şeker, lokum fiyatlar artması normal,vatandaş ise gelirine göre bir kilo alacaksa evde bulunsun diye yarım kilo alıyor,yada fiyatı sorup gidiyor” diye konuştu.

ŞEKERİ EŞ-DOSTTAN ALACAĞIZ 

Şeker almak için geldiği dükkanda fiyatları görünce alışverişten vazgeçen bir vatandaş ise CHP Milletvekili Gürer’e pahalılıktan yakındı. Şeker fiyatlarının aşırı derecede yüksek olduğunu anlatan vatandaş, “Bu sene şeker alamayacağız. Eş dost verirse ancak eve şeker girer” ifadelerini kullandı. 

BAYRAM ŞEKERİNİN DE TADI KALMADI ARTIK 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise fiyat pahalılığı nedeniyle bayram şekerinin de tadının kaçtığını ifade etti. 

ŞEKER FİYATLARI BİR YILDA İKİYE KATLANDI 

Şeker fiyatlarının geçen yıla göre iki kat arttığını  satıcıların aktardığımı anlatan Ömer Fethi Gürer, “Bu yıl çok sayıda vatandaşın evine bayram şekeri girmeyecek. Oysa bizim geleneklerimizde, ev ev dolayarak komşularla bayramlaşan ve şeker toplayan çocuklar, Ramazan Bayramına renk katardı. Şeker fiyatlarındaki fahiş artış, ne yazık ki bu geleneğimizin de çocuklar tarafından sürdürülmesine engel olacak gibi görünüyor” dedi. 

BAYRAM ŞEKERİNİN FİYATI 110 LİRAYA KADAR ÇIKTI 

Bu yıl 45 ila 110 lira arasında fiyatlarla satışa sunulan bayram şekerlerinin, geçtiğimiz yıllarda kalite ve cinsine göre 20 ila 50 lira arasındaki fiyatlarla satıldığını anımsatan  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her şey zamlandı, bayram şekeri de  fazlası ile zamlardan nasibini aldı.Ramazan Bayramının diğer adı şeker bayramı idi.Ne şekerin tadı kaldı ne de alınabilir fiyatı var” ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.