CHP'den sağlıkta şiddete karşı Meclis Araştırması talebi

Niğde

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde son yıllarda artış gösteren “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının” nedenlerinin belirlenip çözüm yollarının hayata geçirilmesi talebiyle, Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde son yıllarda artış gösteren “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının” nedenlerinin belirlenip çözüm yollarının hayata geçirilmesi talebiyle, Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Gürer, ülkemizde sağlık çalışanlarının yüzde 67’sinin en az bir kere şiddete maruz kaldığının tespit edildiğine de işaret ederek, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilip zaman zaman ölümle bile sonuçlanan şiddet olaylarının önlenmesine yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te sürekli sorunlarına gündeme getirdiği sağlık çalışanları için yeni bir Meclis Araştırma Önergesi hazırladı. 

Gürer, Meclis Araştırma Önergesiyle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını Meclis gündemine taşıdı. 

Sağlık çalışanlarının meslek hayatları boyunca çok yoğun ve yorucu bir eğitim hayatının sonunda insan hayatına ve insan sağlığına hizmet etmek üzere görev yaptıklarına işaret edene CHP Milletvekili Gürer, “Görevleri neticesinde bazı zamanlarla mücadele etmekte olup; zorlu mesai saatleri ile bazı zamanlar zorlu yönetimsel sorunlarla, bazı zamanlarda hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmak gibi pek çok sorunu yaşamaktadırlar.

Sağlık çalışanlarının tamamı doktorundan hemşiresine, anestezi uzmanından hasta bakıcısına bir ekip halinde çalışmaktadırlar ve insan hayatı için her geçen gün yenilikleri takip etmektedirler” dedi.

Sağlık çalışanlarının yüzde 67’sinin en az bir kez şiddete maruz kaldığının tespit edildiğine değinen Gürer, “Düşündüğümüzde yüzde 67 şiddete maruz oranı çok ciddi bir oran olup bununla ilgili düzenlemelerin ve yasaların yeniden masaya yatırılması gerekmektedir.

Bütün bu yaşananların sonunda sağlık çalışanları hem yoğun mesai koşulları hem ekonomik sıkıntılar hem de hasta ve hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları şiddetle birlikte; Özel hastanelerde olsun devlet hastanelerinde olsun belli bir süre sonra meslekten kendileri çekme, tükenmişlik sendromu, psikolojik bezginlik gibi birtakım problemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar” şeklinde konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Çözüm üretilmediği taktirde sağlık çalışanlarının fiziksel şiddete maruz kalmalarının sonucunun ölümlere gitmesi ki bu ve benzeri örnekler bulunmaktadır ihtimal dahilindedir.

Sağlık çalışanlarının durumunun iyileştirilmesi her şeyden önemlisi kesin ve kesin can güvenliğinin sağlanması açısından yasal düzenlemelerin yapılması sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekir…”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.