"Yabancıların arazi edinimi sınırlanmalı"

Niğde

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda yabancı uyruklu kişilerin, ülkemizde edindikleri taşınmaz sayısındaki artışı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda yabancı uyruklu kişilerin, ülkemizde edindikleri taşınmaz sayısındaki artışı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 5 yılda, 11 yabancı uyruklu kişinin, Niğde’nin 3 ilçesinden 44 bin 798 metrekare taşınmaz edindiğini açıkladı.

TAPU DEĞİŞİKLİKLERİNE DİKKAT 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, şu soruları yönetti:

“Yabancı uyruklulardan ve özellikle Arap sermayesinin Ulukışla, Çamardı ve Bor ilçelerindeki kırsal alanda, Türk ortaklarıyla birlikte arazi satın aldığı iddiaları doğru mudur?

Adı geçen ilçelerde, önceki yıllardan farklı olarak, son yıllardaki hızlı tapu değişikliklerine yönelik bir istatistik veri hazırlanmış mıdır? 

Bu konuda yapılan bir çalışma varsa rapor sonuçları nedir?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce; Ulukışla, Çamardı ve Bor İlçelerinde yabancı gerçek kişiler ile yabancı sermayeli şirketlerin taşınmaz edinim durumlarına ilişkin verileri açıkladı.

3 İLÇEDE YABANCILAR 44 BİN 798 METREKARE TAŞINMAZ EDİNDİ 

Bakan Özhaseki, Bor’da 2 Afganistan, 2 İran ve1 Lübnan; Çamardı’nda 1 İsviçre, 3 KKTC; Ulukışla’da 2 Alman ve 2 Mısırlı olmak üzere toplam 11 yabancı uyruklu kişinin 14 taşınmaz satın aldığını, 3 ilçede yabancı uyruklulara satılan taşınmazların toplam yüzölçümünün ise 44 bin 798 metrekare olduğunu bildirdi.

YABANCILAR ARAZİ İLGİSİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.