2022-12-11 12:39:06

Sahi, biz neden vergi ödüyoruz?

Mustafa Durmuş

11 Aralık 2022, 12:39

Dün Meclis’te, özellikle de İç İşleri ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri görüşülürken, çok gerilimli bir gün yaşandı. Meclis’in seçilmiş milletvekillerinin bütçe hakkı engellendi.
Oysa aşağıdaki ödenek tahsisatına bakıldığında, bütçe ödeneklerinin yaklaşık yüzde 21’ini aşağıdaki bakanlıkların ya da kurumların kullandığını görüyoruz.
Bu kurumlar, başta çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere milyonlarca insanımızın güvenliğinden ve gelişiminden sorumlu olması gereken kurumlar.
Özetle:
2023 Yılı Merkez Yönetim Bütçesinde: İç İşleri Bakanlığı‘na toplam 226 milyar TL (32,6 milyar TL İç İşleri Bakanlığına, 76 milyar TL Jandarma Genel Komutanlığına ve 117 milyar TL Emniyet Genel Müdürlüğüne olmak üzere), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 150 milyar TL, Adalet Bakanlığı‘na 76 milyar TL, Diyanet İşleri Başkanlığı‘na 36 milyar TL, Milli Eğitim Bakanlığı‘na 435 milyar TL olmak üzere toplam 923 milyar TL’lik ödenek ayrıldı.
Yani önümüzdeki yıl toplanacak olan her 100 TL'lik verginin yaklaşık 21 TL’si bu işler ya da hizmetlerin sunumu için bu kurumlara verilecek.
O halde soralım:
Bunca kaynak bu işlere ayrılmasına rağmen neden ülkede mafya cirit atıyor, büyük çapta uyuşturucu sevkiyatları konuşuluyor, kadın cinayetleri bir türlü durmuyor ve hepsinden ödemlisi neden çocuklarımız cinsel istismara uğruyor?
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.