2023-03-17 10:51:05

Sayın Muharrem İnce'ye mektup

Levent Özeren

17 Mart 2023, 10:51

Sizinle 2018 Mart veya Nisan ayında ilk kez tanıştık ve yanyana oturduk yemek yedik. Bu ilk ve sondu. Siz beni muhtemelen hatırlamazsınız. Bursa Karacabey'de Halk Arenası öncesi yemekteydik. Uğur Dündar, Mehmet Ali Çelebi, Ceyhun İrgil ile CHP ve İYİ Parti il ilçe başkanları ve yöneticileri vardı o yemekte. Oradan program için salona geçilmişti. Siz Cumhurbaşkanı adaylığı için nabız yokluyor, kulis yapıyordunuz. İnsan tahlilimde bugüne kadar yanıldığım çok az olmuştur. Sizinle 1 saate kadar oturduktan sonra "umarım Cumhurbaşkanı olmaz, bu kibirle Tayyip Erdoğan'ı aratır" diye düşünmüş, bunu da bazı ortamlarda dile getirmiştim.

Ben 2017 Adalet Yürüyüşü'ne kadar Sn Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren biriyim. O yürüyüşlere ve Maltepe'deki Adalet mitingine katıldım. Hatta AKP grup başkanvekili Bülent Turan tarafından, saçma bir şekilde o yürüyüş ve mitingin baş aktörlerinden biri olarak tanıtıldım.

Ne yazık ki 2018 yılında Erdoğan'ın istediği gibi, "sizin ısrarlı çalışmalarınız ile" aday oldunuz. Kemal bey maalesef baskılara dayanamadı ve sizi aday gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Sn Meral Akşener'in fotoğraflarını bile göstermeyen yandaş kanallar (AHaber, CNN, TRT, NTV, Ülke TV vb) sizin mitinglerinizi canlı yayınladı. Kemal Bey'in sizi "Gel bakalım Muharrem" diye çağırıp adadaylığınızı ilân ettiği toplantıyı TBMM'de sizinde iyi tanıdığınız çok deneyimli ve saygın bir milletvekili ile birlikte izliyorduk. O an dedi ki; "Kemal bey Muharrem İnce'yi CHP'de bitirdi ama Türkiye 5 Yıl kaybetti. Erdoğan İnce'yi karşısında aday istedi ve başardı, kazanma şansı yok." Sayın Muharrem İnce; Sizi Muharrem İnce yapan CHP'dir. Bugün CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayıdır, kazanmaya çok yakın...

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, TİP ve daha birçok siyasi parti desteklerken, sizi Muharrem İnce yapan CHP'nin Genel Başkanı'na karşı aday çıkacak olmanız, AKP muhaliflerini üzüyor, trolleri sevindiriyor Bu durum; Sizin AKP'ye ve Erdoğan'a hizmet ettiğinizi ister istemez düşündürüyor. 2018'de söylediğim ve birçok CHP'li arkadaşımın bana küstüğü sözümü söylemek istiyorum; "Kazanma şansınız sıfırın altında." Belki %2-3 oy alırsınız.

Hadi mucize olsun % 5 alın. Bu aldığınız oy belki de seçimin ikinci tura kalmasına sebep olacak. Türkiye siyasi tarihinde 15 gün içinde seçim yapmadı. Türk seçmeni 15 gün ara ile hiç sandığa gitmedi. Vereceği reaksiyonu kimse kestiremiyor.

Sayın Muharrem İnce;

 Bu vebali almayın, ve hemen aday olmayacağınızı açıklayın. Geçen her gün AKP'ye yarıyor. Çünkü geç kalırsanız size kanalize olan az sayıdaki seçmen, sandığa küsüp gitmeme tepkisi verebilir. Siz bunları hesap edecek tecrübeye sahipsiniz. Bu kararı almazsanız, "AKP ve Erdoğan'ın verdiği görevi yerine getiriyorsunuz" algısı üzerinize yapışacaktır.

24 Haziran 2018'de Erdoğan'a hediye ettiğiniz ve kendinizi ciddi anlamda tükettiğiniz hatayı tekrarlamayın. Türkiye'nin bir 5 yıl daha kaybetmesine sebep olmayın. Hem kendinizi hem Türkiye'yi bitirmeyin. Bu kez 5 yılla kalmayacak, uzun yıllar sürecek.

Saygılarımla...

Yorumlar (3)

Atını Sadece Yemleyen Kovboy 1 Yıl Önce

Muharrem İnce hakkında 2019'da saray ile görüştü diye haberler yayınlamışlardı. Erdoğan'ın Deniz Baykal'ın cenazesinde sadece Muharrem İnce'nin elini sıkması beni düşündürüyor. Muharrem İnce adaylıktan çekilmezse dediğiniz gibi bir görevi vardır.

1 1 Yıl Önce

1

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.