"Tek model Mustafa Kemal Atatürk modeli"

Sivas

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin çıkışının başka yerlerde aranmaması gerektiğini söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin çıkışının başka yerlerde aranmaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada son günlerde ekonomideki model tartışmalarına değinen Karasu, “Tek çıkış yolu Mustafa Kemal Atatürk modelidir” ifadelerini kullandı.

Karasu şöyle konuştu:

“2001'de Amerika'dan başladınız Avrupa Birliğiyle devam ettiniz, sonra Rusya'ya gittiniz, Katar'ı dolaşıp şimdi Çin modeline geldiniz. Model diye diye bu milleti perişan ettiniz. Tüm dünyayı gezdiniz, herkesten talimat aldınız, her modeli muteber saydınız, bir tek yedi düveli dize getiren, cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk modelini denemediniz. CHP sıralarından alkışlar) Katar Emirinin annesine İstanbul'da kupon arazi veren siz, bir uçak için Katarlılara Tank Paleti satan siz, Katar'ı Borsa İstanbul'a ortak eden siz, TELEKOM'u Lübnanlılara satan siz, ASELSAN'ı, ROKETSAN'ı pazarlık masasına koyan siz. Rant podyumlarında işportacı model olmuşsunuz, bir asırlık cumhuriyetin kozmik kurumlarını tek tek satıyorsunuz. Kürsüye her çıkışınızda "Siz ne yaptınız? Ne yapacaksınız?" diye soranlarınıza da cevap veriyorum. On üç yılda Ankara'dan Sivas'a treni getiremeyen model sizin modelinizdir, o treni beş yılda Sivas'a getiren model bizim modelimizdir.

Katar'a, emirliklere avuç açan model sizin modelinizdir, emperyalizmi dize getiren model bizim modelimizdir. Putin'in kapısında bekleyen model sizin modelinizdir, Lozan'da masaya yumruğunu vuran model bizim modelimizdir. 5'li çeteye milyarlarca dolar akıtıp halkı soyan model sizin modelinizdir, onları tek tek kamulaştıracak olan model bizim modelimizdir. Ve ilk seçimde Mustafa Kemal Atatürk modeliyle bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.