AKP’li belediye başkanına 50 milyonluk makam katı!

Uşak

Uşak’ta AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın kendisi için yaptırdığı makam katı tartışma konusu oldu. Dokunmatik ekranlı duvar panel, hava durumunu ölçen kameralar, infrared kontrol modülü, hareket dedektörü, motorlu kapı kilitlerinin yer aldığı akıllı ev teknolojisiyle donatılmış makamın içinin 18 milyon liraya ihale edildiği belirtildi.

AKP'li Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın belediyenin iki bloğu arasında kendisi için yaptırdığı makam katı kentte tartışmalara neden oldu.

İYİ Partili Hakan Savaş bir grup partili ile birlikte yapımı süren makam katının önüne gelerek üzerinde '50 milyonluk makam katı' yazılı pankart açtı, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl inşaatının 10,5 milyon liraya ihale edildiği belirtilen makam katının iç dizaynı için 18 milyon liralık ikinci bir ihale yapıldığı kaydedildi.

‘SÜPER LÜKS AKILLI EV'

Makam katının akıllı ev teknik şartnamesinde dokunmatik ekranlardan, hareket dedektörüne pek çok lüks yer aldı. Şartnameye göre makama aydınlatma, kombi, elektrik, ve su vanalarını uzaktan yönetecek dokunmatik ekranlı otomasyon duvar paneli yapılacak. Bina içi ve çevresine takılacak güvenlik kamerası sistemleri hava durumunu bile ölçebilecek.

Televizyon, klima, müzik çalar gibi cihazların uzaktan kontrolü için infrared kontrol modülü kurulacak. Makam odasında ayrıca hareket algıladığında sistemi uyaran dedektörler yer alacak. Bunun yanı sıra kapılar motorlu kapı kilitleri ile donatılacak, uzaktan kontrol edilebilecek.

‘KRAL DAİRESİNDE BULUNMAYAN LÜKSÜN MALİYETİ 50 MİLYON LİRAYI BULACAK'

SÖZCÜ'ye konuşan Savaş enflasyon farkları ve fiyat artışlarının ihale şartnamesinde yer aldığını hatırlatarak; “2021 yılında 10,5 milyon liraya kaba inşaat ihalesi yapıldı. Daha sonra 6 milyon liralık ek ödeme gerçekleşti. Sözleşmede enflasyon farkları ve fiyat artışları belirtilmiş. 2021 yılına göre yüzde 268 enflasyon farkı dikkate alındığında maliyetin nereye ulaştığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Geçtiğimiz günlerde teşrifat ihalesi 18 milyon liraya yapıldı. Halısından, masasına, klimasından koltuğuna, dinlenme odasından sekretaryasına otellerin kral dairesinde bulunmayan her şey ihale şartnamesinde var. KDV, fiyat artışları ve enflasyon farkı dikkate alındığında makam katının maliyetinin 50 milyon liranın üzerinde olacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Özdemir Mercankaya 12 Ay Önce

bu devletin bir kuruşunu dahi çarçur edenlerin Allah belasını versin.burnundan gelsin.millet evnie et alamıyor,çouğuna süt alamıyorbaşkan odasını son modelle döşetiyor.yazıklar olsun ona

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.