"Seçimin eli kulağında!"

CHP Sözcüsü Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Gündem 18.01.2021, 17:00 18.01.2021, 17:03
"Seçimin eli kulağında!"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak "AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın, seçim turları için ‘mecburen atılan adımlar’ demesi “ Yüzde 50 artı 1’i tutturmak için adımlar atılmaya başlandıysa seçimin eli kulağında demektir. Diğer taraftan hükümet ve ortağının koltuklarını koruyabilmek için seçim sistemiyle oynamaya başlamaları da korkunun dağları deldiğinin göstermektedir” dedi.

SALDIRILARI CESARETLENDİREN SARAY ORTAKLARININ KİRLİ SİYASİ DİLİDİR

Bu ucube vesayet rejiminde devlet, bırakın vatandaşlarımıza yaşamaya değer bir yaşam kurmayı, vatandaşlarımızın yaşamını dahi koruyamıyor. Devlet krizinin zirve yaptığı son yıllarda, Türkiye’nin göbeğinde, Başkentimizde, ana muhalefet partisi liderine linç girişiminde bulunuluyor. Mafya artıkları ve çeteler, siyasetçilere, gazetecilere olmadık tehditler savuruyor. Yetmiyor kalleş saldırılar düzenleyebiliyor.  Hükümet ise bu terör saldırılarını seyrediyor.  Ufak ortağı ise mafya bozuntularına sahip çıkıyor.  Bıyık altından sırıtarak olan bitenden keyif alıyor.

Geçtiğimiz cuma günü uzaktan kumandalı çeteler, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a, basın mensupları Orhan Uğuroğlu ile Afşin Hatipoğlu’na kalleşçe saldırdılar. Aynı gün içinde gerçekleştirilen ve organize olduğu açıkça belli olan bu saldırıların amacı; demokrasimizin, basın özgürlüğünün ve siyasetin özgürce yapılmasının önünü kesmektir. Bu yaşadıklarımız sıradan olaylar değildir.

Demokrasiye darbedir, terördür. Bunlar vakayı adiyeden değildir. Biz bu saldırıları lanetliyoruz. Saray hükümetinin failleri bir an önce yakalayarak, yargıya teslim etmesini, yargının da hızla gereğini yapmasını bekliyoruz.  Çok açık söylüyorum: Bu saldırıları cesaretlendiren, Saray ortaklarının kirli siyasi dilidir. Saldırganlara ve tehdit savuranlara gösterilen hoşgörü, hatta esirgenmeyen siyasi himayedir.

SALDIRILARIN AYDINLATILMASI GEREKİR

Bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri tehdit edilince, sinsice el ovuşturup, sessiz kalanlar, Cumhurbaşkanı zırhına sığınan AK Parti Genel Başkanına ‘sözde’ denince Bir bardak suda fırtınalar kopardılar. Sayın Genel Başkanımıza,  Çubuk’ta düzenlenen linç girişiminden sonra ne yapıldı?  Yine çok yakın zamanda, bir mafya bozuntusunun tehditlerine karşı yargı ne yaptı?  Siyaset kurumu ne yaptı? Beylerden tehditlere karşı bir ortak tavır almalarını bıraktık, Sarayın küçük ortağı, tehditler savuran mafya artığını sahiplendi.

İşte bugün mafya artıkları ve çeteler, Başkentte terör estiriyorsa, bu kadar pervasızca sahne alabiliyorsa, bunun arkasında sarayın, Bu olaylar karşısındaki meflûç tavrı, yurttaşların güvenliğini sağlama konusundaki yetersizliği vardır. Mafya ve çeteler Başkentte, peki devlet nerede? Devletin polisi nerede? Yargısı nerede? Bu saldırıların tüm failleri ve azmettiricileri nerede?  Şüphelilerin gözaltına alınıp bırakılması tiyatroları yetmez. Bu organize terör saldırılarının, en kısa sürede tüm yönleriyle aydınlatılması gerekir.

BU ÇABANIZ BEYHUDEDİR

Diğer taraftan, Genel Başkanımızın TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmaları içeren “FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığımız nedeniyle MYK’mızın en genç kadın üyesi olan ve milletvekili olmayan arkadaşımıza açılan dava da Sarayın şahsım vesayet rejiminin muhalefete siyaset yaptırmama, demokratik siyasetin önünü kesme çabasının en müşahhas örneklerinden biridir.  Terörden medet umanları çok açıkça uyarıyoruz. Dikişleri tutmayan bu ucube rejim elbisesini, memleketimizin üzerine uymayan bu deli gömleğini, silahla, sopayla, tehditle, şantajla, Türkiye’nin üzerine uyduracağınızı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Bu çabanız beyhudedir.

AŞIDA DA FİYASKO

Aşıda tüm dünya zamana karşı yarışıyor. Bazı ülkeler nüfusunun yüzde 20’sini aşıladı bile ama biz bu yarışta maalesef çok geride kaldık. Aşıların 11 Aralık’ta geleceği söylendi ama aşılama ancak 13 Ocak’ta başlayabildi. 11 Aralık’tan bu güne,  8 bin 20 yurttaşımızı kaybettik. Bu gerçekten çok korkunç bir tablo… Hani bu ucube tek adam vesayet rejiminde;  kararlar son derece hızlı alınacaktı? Maalesef şahsım vesayet rejiminde, her alanda olduğu gibi aşıda da tam bir fiyasko yaşandı. Tüm dünya hükümetleri aşılamadaki yarışı görerek, yurttaşlarına pek çok farklı kaynaktan aşı tedarik etti.

Saray ise sadece Çin’den yani tek bir kaynaktan, o da topu topu 3 milyon doz aşı getirmiş gözüküyor. Yani gelen aşı sadece 1 buçuk milyon yurttaşımıza yetecek kadar. Maalesef ne yeterince aşı bağlantısı ne de aşı çeşitlendirmesi yapılabildi. Neden yapılmadı?  Para mı yoktu?  Planlama mı yapılamadı? Gelen aşılar için kaç para verildi?  Bunları bilmiyoruz ama ortada bir beceriksizlik, yani bir yandaş kayırma çabası olduğu açık...

CURCUNADIR GİDİYOR

Alman aşısının gelip gelmeyeceği konusunda, hükümetin kafası hala karışık... Bakan ‘anlaşmayı yaptık’ dedi. Erdoğan ‘nihai kararı henüz vermedik’ dedi. Yani tam bir curcunadır gidiyor. Salgına karşı toplumsal bağışıklık kazanmamız için, nüfusun en az yüzde 60’ını aşılamak gerekiyor. Yani, 4,5 milyon Suriyeli ile beraber en az 105 milyon doz aşıya ihtiyaç var. Peki, gelen ne kadar?  Sadece 3 milyon doz. Geriye kalan 102 milyon doz aşı ne zaman gelecek?

Onu kimse bilmiyor. Hükümet de bilmiyor.  Oysa Sağlık Bakanı geçtiğimiz aralık ayının başında, ‘aralık ayında 10 milyon, ama muhtemelen 20 milyon temin etmiş olacağız. Ocak ayında 20 milyon, şubat ayında ise 10 milyon doz aşı temin etmiş olacağız’ diyordu. Ocak ayının ortasını geçtik. Yaklaşık 40 milyon doz aşının şu ana kadar gelmiş olması gerekirken gelen 3 milyon doz. Şahsım hükümetinin başı ayrı rakamlar üflüyor, bakanı ayrı rakamlar üflüyor.

HÜKÜMET YALAKASI ŞARKICI TÜRKÜCÜLERİN NE ÖNCELİĞİ VAR

Bir aşılama takvimi hala ortada yok. Peki, ne var? Özendirici kampanyalar var. Olmayan aşının tanıtım kampanyası mı olur? Millet aşıdan kaçmıyor ki, tam tersine aşıyı bekliyor. Siz getirin yeter. Devletin görevi aşıda özendirici kampanya yapmak değildir. Devletin görevi vatandaşına en kısa sürede aşı yapmaktır. Bu ülkede hükümet yalakası şarkıcıların, türkücülerin aşıda ne önceliği var? Bu ülkede genç AK Parti MKYK üyelerinin ne önceliği var?

Genç AK Partili Belediye Meclis üyelerinin ne önceliği var? Daha pek çok doktora, sağlık çalışanına, güvenlik görevlisine aşı yapılmadan bunlara aşı neden yapıldı? Bari aşıda kayırmacılık yapmayın. Sayın Genel Başkanımız, ‘vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu’ olarak, mutlaka aşı olacağını ifade etti ama önceliğin sağlık çalışanlarının aşılanması olduğunu da söyledi.  Genel Başkanımızın ve partimizin düşüncesi, eldeki sınırlı sayıdaki aşının önce sağlık çalışanları için kullanılmasıdır.

KUYRUKLAR SARAYDAN GÖRÜNMÜYOR MU?

Anadolu’nun kalbi Kayseri’de sadece son bir ayda 7 vatandaşımız canına kıydı. O Kayseri ki, Türkiye’nin zengin üretim merkezlerinden biriydi... Ama şimdi Kayserililer ucuz karnabahar ve elma için şu karda kışta ucu görünmeyen kuyruklarda beklemeye başladı. Bu ülkede insanlarımız, ekmeğinden 1 lira artırmak için Halk Ekmek kuyruklarında… 40 yıl öncesinin yağ, tüp kuyruklarını, yıllarca dillerinden düşürmediler. Şimdi; iş kuyrukları, ekmek kuyrukları, yardım kuyrukları, utanmadan ‘varlık kuyruğu’ dedikleri, soğan, patates kuyrukları, ucuz meyve ve sebze kuyrukları ve hatta gasilhane kuyrukları ortadayken, ağızlarını bıçak açmıyor. Ne oldu Sayın Erdoğan? Bunda Hükümetinizin sorumluluğu yok mu? Yoksa bu kuyruklar Sarayınızdan görünmüyor mu?

İNSANLAR CANIYLA İHTARNAME ÇEKİYOR

Cumhuriyet tarihimizin en ağır buhranlarından birini yaşıyoruz. Ekonomimiz entübe. Çiftçilerimiz entübe.  Emekçilerimiz entübe.  Esnaflarımız entübe.  Esnaflarımız cinnet getirme noktasında. Bundan 20 yıl önce başbakanlığın önünde kasa atan esnaf, şimdi Ankara kalesinin duvarlarından kaldırıp kendini atıyor. Bu ülkenin insanları, Saraya canıyla ihtarname çekiyor

DAMADIN KELLESİNİ NEDEN ALDIN?

Kayınpeder, damat bir olup, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını buharlaştırdılar. Şimdi Damat ortada yok. ‘Allah sonumuzu hayır eylesin’ dedi. Kaçıp gitti. Bu 128 milyar dolar; esnafa, çiftçiye, işçiye, emekliye gitmedi. Peki, bu para nereye gitti? Cevap yok… ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ deyip, uğruna 128 milyar doları gözlerini kırpmadan harcadılar. İki Merkez Bankası Başkanını yaktılar.

Para bitti, damat gitti, İki ayda TCMB faizlerini 7 puana yakın artırdılar. Şu anda TCMB’nin politika faizi yüzde 17. Dünya üzerinde, en yüksek politika faizine sahip 10. ekonomiyiz. Önümüzdekiler Venezüella, Arjantin, Zimbabve, Yemen, Liberya gibi ülkeler. Yüksek faizde şampiyonlar ligindeyiz. Peki, bunun sorumlusu kim? ‘Ekonominin başında ben varım, ben’ diyen Erdoğan. Şimdi aynı Erdoğan, yeniden ‘yüksek faiz sebep, yüksek enflasyon neticedir’ demeye, Bankaları haşlamaya başladı. Madem öyleydi… Damadın kellesini neden aldın? Şimdi de kellesini alma sırası, yeni ekonomi yönetimine mi geldi?

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14