Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elim bir kaza sonucunda yaşamını yitirmesi sonrası yasal süreç tamamlandı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçti.

Manisa 17.06.2025, 11:49
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elim bir kaza sonucunda yaşamını yitirmesi sonrası yasal süreç tamamlandı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçti. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP’nin teklifi ve tüm partilerin desteğiyle Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Dutlulu, yaptığı konuşmada hem yol arkadaşını hem de büyük bir belediye başkanını kaybettiklerini belirterek, “Hep birlikte, aynı onun misyonuyla, diğer siyasi partileri ayırt etmeden Manisa’ya hizmet edeceğiz. Onun hayalleri için çok çalışacağız” dedi.

Manisa Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkan Vekili Ahmet Anıl Ceylan başkanlığında gerçekleştirilen seçime, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen de katıldı. CHP Grup Başkanvekili Lütfü Akdağ, CHP grubunun adayını açıklayarak, “Bugün bu Meclis’te konuşmak çok zor. Bugün 17 ilçede bütün Manisa halkı onu andı. Lokması döküldü, dualar edildi. Bütün dualar ona gitsin. Türkiye’nin gözleri, yedi gündür yaşlı. Manisa, bir sevda seline döndü. Çok üzgünüz ama bugün bir seçim yapmak zorundayız. Biz CHP olarak Ferdi Zeyrek’in yerine Besim Dutlulu’yu öneriyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Berk Mersinli, “Ferdi Başkanımız bizim arkadaşımız ve dostumuzdu. AK Parti grubu olarak da Manisa’mızın ve ülkemizin başı sağ olsun. Biz CHP’nin aday çıkarması noktasında Ferdi Başkanımızın hatırına binaen kabul ediyoruz. Bizim bir adayımız yok” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Palabıyık ise “Ferdi Zeyrek, benim hem meslektaşım hem arkadaşım hem de kardeşim gibiydi. Bizim bir adayımız olması söz konusu değil. Sizlerin göstereceği aday adayımızdır” dedi.

İlk Turda Başkan Belirlendi

Toplam 87 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde, yeni başkan ilk turda belirlendi. Başkanlık için tek aday olan Dutlulu, yapılan seçimde 87 meclis üyesinin 85’inin ‘Evet’ oyunu alarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. Seçimde iki oy boş kullanıldı. Seçim sonrasında konuşan Besim Dutlulu, “Çok zor bir hafta geçirdik. Hepimiz çok üzgünüz. Hem yol arkadaşımı hem de büyük bir belediye başkanını kaybettik. Geçtiğimiz hafta Genel Başkan’ımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. Ağız birliğiyle ‘Böyle bir göreve talip olunmaz. Böyle bir görev istenmez, hiçbir belediye başkanı bu görevi kolay kolay yapmak istemez’ dedik. Ama hayatın gerçekleri var. Birimiz belediye başkanı olarak devam edecekti. Genel Başkan’ımıza ‘İsterseniz bir meclis üyemiz isterseniz bir belediye başkanımız. Kim olursa biri bu görevi kabul edecek’ dedik. Biz o günden sonra tamamen işimize yoğunlaştık” diye konuştu.

“Yerini doldurmak için göreve gelmedik”

Ferdi Başkan’ın yerini doldurmak için gelmediklerini söyleyen Besim Dutlulu, “Ferdi Başkan’ımızın bir hayali vardı. Ne ben ne de bir başkası Ferdi Başkan’ın yerini doldurmak için bu göreve gelmedik. Onun kadar başarılı bir belediye başkanı olmak, onun kadar sevilmek çok zor. Böyle bir iddiamız da yok. Ama bu bir bayrak taşıyıcılığıdır. O, her cümlesinde Manisa’m derdi. Daha güzel Manisa hayali vardı. Biz onun hayallerini gerçekleştirebilmek için bir adım atabilirsek ne mutlu. Genel Başkan’ımız üç şeyden bahsetti. Birincisi Manisa’ya sahip çıkacaktı yeni belediye başkanı. Biz Manisa için çalışacağız. O konuda hiçbir soru işareti olmasın. Hep birlikte, aynı onun misyonuyla, diğer siyasi partileri ayırt etmeden Manisa’ya hizmet edeceğiz. Ferdi Zeyrek Başkan’ımızın ailesi de hepimize emanettir bundan sonra. Onun hayalleri için de çok çalışacağız. Büyükşehir çalışanlarımız için şunu söylemek istiyorum. Onu mutlu etmek için hepimizin çok çalışması lazım. Onun kurduğu bir sistem var, onu devam ettireceğiz. O sistemle ilgili köklü değişiklikler yok. Onun üstüne bir adım daha yapabilirsek ne mutlu. O konuda çalışan arkadaşlarımızdan şunu rica ediyorum; lütfen Ferdi Başkan bizi görüyormuş gibi çalışalım. Bu bize kalan en büyük görevdir. Hep beraber çalışacağız” dedi.

“Tüm Türkiye ağladı ve üzüldü”

Ferdi Zeyrek’in ülke genelinde çok sevildiğini vurgulayan Besim Dutlulu, “Bir cenaze gördük. Türkiye’de sayılıdır böyle cenaze. Tüm Türkiye ağladı ve üzüldü. Ferdi Başkan ile kavga etmek çok zordu. Bu kadar düzgün, kibar ve kaliteli insan zor gelir. Bizim onun seviyesine gelme şansımız yok. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Manisa bundan sonra bana emanettir. Elimden geleni yapacağım. Umarım biz de gönüllere girmeyi başarırız. Şunu da söylemek istiyorum. Bir tebrik ziyareti istemiyorum. İnanın tebrik edilecek bir şey yok. Keşke Ferdi Başkan yaşıyor olsaydı da ben de Akhisar’da olsaydım. Böyle bir görevi sırtlanmak çok zor” diye konuştu.

Ferdi Zeyrek’in Kabrini ve Ailesini Ziyaret Etti

Yapılan seçim sonrasında Besim Dutlulu, ilçe belediye başkanları ile birlikte ilk olarak merhum Başkan Ferdi Zeyrek’in kabrini ziyaret etti. Kabir ziyaretinde CHP İl Başkanı, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri tarafından kabre çiçek bırakıldı, dualar edildi. Dutlulu, mezarlığın ardından Ferdi Zeyrek’in ailesini de evlerinde ziyaret etti.

Besim Dutlulu Kimdir?

Eczacı Besim Dutlulu, 1979 yılında Akhisar’da doğdu. İlkokulu Akhisar’da Misak-ı Milli İlkokulu’nda, Ortaokul ve Liseyi İzmir’de yatılı okulda okuduktan sonra İzmir Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında Akhisar’da eczane işletmeciliğine başlarken aynı yıl eşi Özge Dutlulu ile evlendi. Ege ve Simge isimli ikiz çocukları var. 10 sene Manisa Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilci Yardımcılığı görevinde bulundu. Arkasından İlçe Temsilcisi oldu ve adaylık süreci başladığında istifa etti. Akhisar’da ki birçok sivil toplum kuruluşu ve derneğe üye olan Eczacı Besim Dutlulu, mesleki kooperatifler olan EDAK, ÇEKOP ve FARMAKOOP üyesidir.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 15 36
2. Fenerbahçe 15 33
3. Trabzonspor 14 31
4. Göztepe 14 26
5. Samsunspor 15 25
6. Beşiktaş 14 24
7. Gaziantep FK 14 22
8. Kocaelispor 15 19
9. Başakşehir FK 15 17
10. Alanyaspor 14 16
11. Konyaspor 15 16
12. Çaykur Rizespor 15 15
13. Gençlerbirliği 15 14
14. Kasımpaşa 15 14
15. Antalyaspor 14 14
16. Eyüpspor 15 13
17. Kayserispor 15 13
18. Fatih Karagümrük 15 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 15 32
2. Amed SK 16 32
3. Esenler Erokspor 16 31
4. Bodrum FK 15 30
5. Iğdır FK 16 28
6. Erzurumspor FK 16 26
7. Çorum FK 15 25
8. Serik Belediyespor 16 25
9. Boluspor 16 23
10. Bandırmaspor 15 23
11. Keçiörengücü 16 21
12. Van Spor FK 16 21
13. Sivasspor 15 20
14. Sakaryaspor 16 19
15. Manisa FK 16 16
16. İstanbulspor 15 15
17. Ümraniyespor 16 15
18. Sarıyer 15 14
19. Hatayspor 15 5
20. Adana Demirspor 16 2
Takımlar O P
1. Arsenal 15 33
2. Manchester City 15 31
3. Aston Villa 15 30
4. Chelsea 15 25
5. Everton 15 24
6. Crystal Palace 14 23
7. Brighton & Hove Albion 15 23
8. Sunderland 15 23
9. Liverpool 15 23
10. Tottenham 15 22
11. Newcastle United 15 22
12. Manchester United 14 22
13. Bournemouth 15 20
14. Brentford 15 19
15. Fulham 14 17
16. Leeds United 15 15
17. Nottingham Forest 15 15
18. West Ham United 15 13
19. Burnley 15 10
20. Wolverhampton 14 2
Takımlar O P
1. Barcelona 16 40
2. Real Madrid 15 36
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 16 31
5. Real Betis 15 24
6. Espanyol 14 24
7. Athletic Bilbao 16 23
8. Getafe 15 20
9. Elche 15 19
10. Deportivo Alaves 15 18
11. Rayo Vallecano 14 17
12. Sevilla 15 17
13. Real Sociedad 15 16
14. Celta Vigo 14 16
15. Valencia 15 15
16. Mallorca 15 14
17. Osasuna 14 12
18. Girona 15 12
19. Real Oviedo 15 10
20. Levante 14 9