banner100

banner48

Buldan: "Suç odakları yanı başınızda!"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis 08.06.2021, 15:07
Buldan: "Suç odakları yanı başınızda!"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buldan, şöyle konuştu: 


Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, gerçek bir adaletin ve şeffaf, denetlenebilir bir yönetimin olmadığı bir sistem çete-mafya düzeninden başka bir şey değildir. Türkiye bugün çürüyen ve çürüten bir sistemle yüzleşme sürecini yaşamaktadır.


Demokratik değerleri tüketen bir talan düzeni kurdular


16 Nisan referandumuyla yasama-yürütme-yargı ve medya birleştirilerek tek adamın eline teslim edildi. Birbirlerine sokakta dahi söylenmeyecek ağır sözler sarf edenler, savaş, rant, talan ve Kürt düşmanlığında birleşerek her gün hukuksuzluk ve gasp üreten, yolsuzluk ve yoksulluk üreten, çatışmayı körükleyen ve demokratik değerleri tüketen bir talan düzeni kurdular. Sınırsız iktidar, sınırsız talan, sınırsız zenginleşme düzeni. Hukuk dışına çıkma özgürlüğü…

Güvenlik kurumlarını, yargıyı, bürokrasiyi kurdukları talan düzeninin aparatı haline getirdiler


Organize suç örgütlerini, mafyayı, Susurlukçuları, darbecileri, tetikçileri, ırkçıları, paramiliter yapıları, satılmış medyayı, kadın katillerini, Kürt düşmanlarını, savaş rantçılarını bu düzenin ortağı yaptılar. Türkiye’yle sınırlı kalmadılar. Suriye’de El Nusra/ IŞİD, ÖSO çetelerini bu düzenin dış ayağı yaptılar. Devletin güvenlik kurumlarını, yargı kurumunu, bürokrasisini kurdukları talan düzeninin aparatı haline getirdiler.

Yerli ve milli suçlular ittifakını kurdular


Erdoğan 2007’de “Derin devleti minimize etmek, mümkünse yok etmek, bunu başarmak gerekir” diyordu ya, dediğinin tam tersini yaptı. Mafyanın itirafında olduğu gibi  “her suçta beraber oldukları büyük ve geniş bir aile” kurdular. Bunun adı yerli ve milli suçlular ittifakıdır. Mafya ve çeteleri öyle güçlendirdiler ki suç örgütlerini ve Susurluk takımını devletin başına adeta kayyım yaptılar. Yönettikleri suç örgütlerinin hukuk dışı her faaliyetinden siyasal olarak beslendiler, güç devşirdiler, kara para ekonomisiyle siyasetlerini alttan finanse ettiler. 

Suçları Ankara’dan Susurluk’a duble yol olur


İcraatları nelerdir? Tek tek sıralansa Ankara’dan Susurluk’a duble yol olur! Suç ve suçluyu koruma, kara para trafiğini yönetme, yolsuzluk, kamu kaynaklarına çökme, adrese teslim ihale, rant ve rüşvet dağıtma, nitelikli dolandırıcılık, silah ticareti, yasadışı petrol ticareti, arazi yağması, işkence, yargısız infaz, tecavüz, kumpas, yalan, talan, kayyım gaspı, yandaş kadrolaşması, çifter maaşlar, haksız zenginleşme, torpil, tehdit, linç, gazetecilere ve siyasetçilere saldırı… Say say bitmez.


Bunlar ne zaman ‘vatan - millet’ derse gözünüz götürdükleri milyon dolarlarda olsun


Bütün bunları yaparken kullandıkları söylemlere bakalım; “tek devlet, tek millet, ezan, beka, terörle mücadele, milli güvenlik”. Hep söylüyoruz, bunlar ne zaman vatan millet derse gözünüz, mutlaka başka yerlerde olsun, bunların çevirdiği filmlerde, götürdükleri milyon dolarlarda olsun!


Türkiye’yi kuşatan karanlık sistemin koordinasyon merkezi Saray’dır


Karşımızdaki yapının uyguladığı yöntemler nelerdir? Şimdi bir de oraya bakalım. Ordu, polis, yargı, istihbarat, medya ve mafya gücüyle halkı korkutmak, sindirmek, demokratik siyaseti, toplumsal muhalefeti tehdit etmek, hedef göstermek, kriminalize etmek, itibarsızlaştırmak, insanları hukuksuzca gözaltına almak ve tutuklatmak, işkenceyi karakoldan sokağa her yerde yaygınlaştırmak, medyaları aracılığıyla 24 saat kara propaganda üreterek, psikolojik savaş yürütmektir. İşte, iktidarıyla, mafyasıyla, bürokrasisi ile Türkiye’yi kuşatan bu karanlık sistem bu şekilde çalışmaktadır. Bu sistemin koordinasyon merkezi de tam olarak Saray’dır.


Siyasetin ürettiği salya tüm ülkeyi pandemi gibi sarmıştır


Bugünlerde biliyorsunuz Marmara Denizi’nde ortaya çıkan deniz salyası, ürkütücü boyutlara geldi. Ancak, mafya-bürokrasi-siyaset ittifakının ülkeye ve topluma yaydığı müsilaj inanın ki Marmara’dakinden daha beterdir ve siyasetin ürettiği salya tüm ülkeyi pandemi gibi sarmıştır. Tıpkı 90’lardaki gibi.

Binlerce cinayetin üzerini devlet sırrıyla kapattılar

Bu zihniyet yıllardır bu ülkeyi adeta 'sümen altı cumhuriyetine' dönüştürmüştür. Bütün pisliklerin, suçların üzerini devlet sırrı söylemiyle kapattılar. Musa Anter, Mehmet Sincar, Muhsin Melik, Vedat Aydın, Abdulsamet Sakık, Şevket Epözdemir, Medet Serhat, Hafız Akdemir, Ferhat Tepe, Hüseyin Deniz, Sayfettin Tepe, Metin Göktepe ve daha niceleri, daha birçok insan binlerce faili meçhul cinayete kurban giden insan. Bu cinayetlerin üzerini devlet sırrıyla kapattılar.
Dönemin başbakanı Çiller’in yazılı emriyle 1994’te Özgür Ülke Gazetesi’ni bombaladılar. 1995’te Gazi katliamını yaptılar. Emir verenler bellidir, suçu işleyenler, tetiği çekenler bellidir. Ama ortada sorumlu yoktur. Hepsi sorumluluktan kaçmıştır.

Devletin hafızası varsa, halkların da toplu mezarların da hafızası vardır


Biz de diyoruz ki, devletin hafızası varsa, halkların da vardır. Kamuoyunun da hafızası vardır. Katliamların yaşandığı bu toprakların da hafızası vardır. Toplu mezarların da hafızası vardır. Bu hakikat hafızası silinmez, unutulmaz, unutturmayız!

Eninde sonunda fiiller ve failleri adalet önünde bir araya getirilecektir


Bu iktidar da geçmiştekilerle aynı yolu izlemektedir. 1993’te Muş Vartinis’te 9 köylüyü yakarak katledenler ve onları beraat ettirenlerle, Roboski’de 34 köylüyü bombalayıp dosyayı kapatmaya çalışan bu iktidar bugün ittifak halindedirler. AKP iktidarı dönemindeki fiiller de bellidir, failleri de bellidir. Ama hepsi sorumluluktan kaçmakta ve kendisini köşe bucak gizlemektedir. İstedikleri kadar kaçsınlar. Eninde sonunda fiiller ve failleri adalet önünde bir araya getirilecektir.

Gerçeklerin ve suçlarınızın üzerini örtemezsiniz, izin vermeyeceğiz


Şimdi soruyorum: Roboski’de köylüleri katleden uçaklar, Rus uçağı mıydı? Şemdinli’deki Umut Kitabevi’ni bombalayanlar, Kolombiya’dan mı gelmişti? Kemal Kurkut’u, Uğur Kaymaz’ı katledenler, Irak polisi miydi? Van’da Servet Turgut’a işkence yapılan helikopter İran’a mı aitti? Cizre’de insanları bodrum katında diri diri yakanlar, bu ülkenin güvenlik güçleri değil miydi? Suruç ve Ankara Gar Katliamlarını yapanlar açtığınız koridordan giren IŞİD değil miydi? Hakkâri’de, Şemdinli’de sivillere ateş açan, katleden, yaralayanlar, sizin üniformanızı taşımıyor mu? Suriye’ye çetelere sağladığınız silahları bir kargo şirketi mi gönderdi? IŞİD’le petrol ticaretini siz değil deniz korsanları mı yaptı? Bütün bu saydıklarımdan ve işlenen bütün bu suçlardan asla kaçamayacaksınız. Gerçeklerin ve suçlarınızın üzerini örtemezsiniz. Örtemeyeceksiniz. Buna asla izin vermeyeceğiz.

İktidar ve ortağı Yüce Divanlık suçların üzerini kapatmak için elbirliği yapıyor 

Her yeri saran, ülkeyi raydan çıkaran bu kirli döngüyü normalleştirmeye, topluma kabullendirmeye ve sürdürülebilir kılmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidar da ortağı da yargısı da medyası da kurumları da Yüce Divanlık bu suçların üzerini kapatmak ve iktidarlarını sağlamlaştırmak için elbirliği yapmaktadır.


Şimdi bütün bu suçlar ifşa olduğu günden bu yana yargıya bakıyoruz, kimler hakkında soruşturma açmış, kimleri gözaltına aldırmış? Mafya ortada gezerken, “yaptığınız hukuksuzluklar nedeniyle yargılanacaksınız” diyen Selahattin Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiler. Buradan Sevgili Selahattin Demirtaş’a kucak dolusu sevgilerimizi, selamlarımızı gönderiyoruz. 


Rüşvetçiler, mala mülke çökenler ortada cirit atarken, açıklamalarımız, esnaf ziyaretlerimiz nedeniyle 11 vekilimiz hakkında fezleke düzenlediler. Tecavüzcüler ortalıkta gezerken, tecavüzcü yargılansın diyen Ezgi Mola hakkında dava açtılar. Buradan Sevgili Ezgi Mola’ya da kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Kendi bakanlığına dezenfektan satarak dolandırıcılık yapanlar orta yerde dururken, kapanma sürecinde ekmek parası için sokakta mendil satan kadınları gözaltına aldırdılar. Hopa’da çay kotasının kaldırılması için eylem yapan çay üreticilerini gözaltına aldılar. İkizdere’de direnen köylülere saldırdılar. Suruç’ta adalet için aylardır feryat eden Şenyaşar ailesini gözaltına aldılar. Gezi anmasına katılan insanlara saldırıp gözaltına aldılar. İstanbul Sözleşmesi için direnen kadınları darp edip gözaltına aldılar. Kadıköy’de “mafya iktidarına son verelim” çağrısıyla basın açıklaması yapan arkadaşlarımızı gözaltına aldılar.

Ortalığı pislik götürüyor tek bir soruşturma yok, bunlar utanmaz!

Ortalığı pislik götürüyor, suçlar, kirli işler almış başını gidiyor. Ama tek bir soruşturma yoktur. Bunlar utanmaz, bunların yüzleri hiç kızarmaz! Yargı, bu suçların, iddiaların üzerine gideceğine hak arayanlarla, itirazını dile getirenlerle, adalet talep edenlerle mücadele etmektedir.

Mafyaya, çeteye, tecavüzcüye dokunmayıp itiraz edene, ekmek mücadelesi verene dokunuyorlar; bu çürümedir


Mafyaya, çeteye dokunma, itiraz edene, sesini çıkarana dokun. Milyon dolarları götürenlere dokunma, ekmek mücadelesi verenlere dokun. Tecavüzcüye, kadın katillerine dokunma, tecavüzü dile getirenlere dokun. İşte bu düzen tam bir mafya, çete düzenidir. Çürüme başka nasıl izah edilebilir ki!

Aranan yargı HDP’yi kapatma davasında ortaya çıktı 


Halk, günlerdir, ucu Saray'a, iktidarın bakanlarına, bürokratlarına dayanan suçlarla ilgili soruşturma açacak, üzerine gidecek tek bir savcı yok mu diye sormaktadır. Aranan yargı nerede ortaya çıktı? HDP’yi kapatma davasında!

Yargı HDP hakkında yeniden kapatma davası açarak mafyatik düzene kalkan oldu


Yargının içine düştüğü çukuru görebiliyoruz. Suç örgütlerinin üzerine gitmeyen yargı HDP hakkında yeniden kapatma davası açarak, mafyatik düzene bir kez daha kalkan olmuştur. Ne zaman bu pislikleri ortaya dökülürse, ne zaman bu hukuksuzluklar ve haksızlıklar ortaya saçılırsa işte o zaman akıllarına HDP ve Kürtler geliyor. Tıpkı dün akşam yaptıkları gibi.

Mafyaya sıfır soruşturma, HDP’ye kapatma!


Bu iktidarın Anayasayı ve hukuku rafa kaldırması işte tam da bugünler içinmiş. Mafyaya sıfır soruşturma, HDP’ye kapatma! Tam da 7 Haziran’ın yıl dönümünde. Dün 7 Haziran’dı. 7 Haziran 2015 seçimlerinin yıl dönümünde HDP’ye bir kez daha kapatma davası açtılar. Aynı Kobanî Kumpas Davasında olduğu gibi kirli siyasi bir operasyonla karşı karşıyayız.

7 Haziran bu topraklarda barışın filizlenme umududur

7 Haziran Türkiye siyasal tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. Bugünkü mafyatik düzenin bir kırılma noktasıdır. Bu vesileyle 5 Haziran katliamında hayatını kaybeden insanlarımızı bir kez daha saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. 7 Haziran bu topraklarda barışın filizlenme umududur. 7 Haziran HDP’nin seçim başarısının ötesinde demokratik bir ülkeye aralanan bir kapıdır. Yeni yaşama giden bir yoldur. Umudun cesaretin yükseldiği bir tarihtir. 7 Haziran, halkların geleceğine karşı örülen duvardan çekilen bir tuğlaydı. Yaşanabilir yeni bir ülke ortamını hep birlikte yaratma çabasıydı.

Altı yıldır 7 Haziran’ın etkisini kırmak için darbe üstüne darbe yaptılar ama başaramadılar


İktidarın sahipleri ve ortaklık kurduğu derin yapılar, tuğlaların tek tek çekilecek olmasından duydukları büyük korku ve panikle Türkiye’yi katliamların, kaosun, krizlerin, istikrarsızlığın içerisine sürükledi ve bugünkü çete mafya düzenine teslim etti. Altı yıldır, tam altı yıldır 7 Haziran’ın etkisini kırmak için darbe üstüne darbe yaptılar. Ama başaramadılar. 7 Haziran ruhunu söndüremediler. Onca baskı ve zulme rağmen halklarımızın değişim umudunu tüketemediler. Cesaretini kıramadılar. Halk iradesini teslim alamadılar. Haziran ruhunu ve dayanışmasını yenemediler. Tekçiliğin renksizliğine karşı, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Süryanisiyle, Ezîdîsiyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Arabıyla, Romanıyla, Yahudisiyle, Hıristiyanıyla, Müslümanıyla, Pomakıyla bu ülkenin tüm kimlik ve inançlarını buluşturan, bir araya getiren HDP’nin yeni yaşam fikriyatını engelleyemediler.

Odak mı arıyorsunuz, çete-mafya-siyaset ilişkinize bakın; suç odakları yanı başınızda


HDP’ye odak suçlaması yönelten odaklara buradan sesleniyorum: Odak mı arıyorsunuz? Çete-mafya-siyaset ilişkinize bakın. Yönettiğiniz kara para trafiğine bakın. Kara para aklamaktan aranan kişiyi kimin koruduğuna, kimin yurt dışına çıkmasını sağladığına, bu kişinin otelinde kimlerin kaldığına bakın. Kamu kaynaklarına, marinalara kimlerin çöktüğüne bakın. El Nusra’ya, IŞİD’e gönderilen silahlara bakın. IŞİD’le petrol ticareti yapanlara bakın. Mafyadan çanta çanta para alanlara bakın. İhale ve kredi yolsuzluğu yapanlara bakın. Suç odakları yanı başınızdadır, içinizdedir, tam da merkezinizdedir!

Suçlular ittifakı değil halklar ittifakı kazanacak


Kapatma davası açarak HDP’yi ve Türkiye halklarını susturabileceğinizi sanıyorsanız eğer çok büyük yanılıyorsunuz! Halklarımızın güçlü iradesi karşısında asla başaramayacaksınız. Mafya ve çetelerin yazdığı siyasal tarihiniz değil halklarımızın yazdığı onurlu tarih kazanacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Suçlular ittifakı değil halklar ittifakı kazanacaktır. Çünkü HDP bu toprakların kendisidir. Bu toprakların tarihidir, hafızasıdır, büyük mücadele mirasıdır. Bunu söküp atmaya, bin yıllardır birlikte yaşayan halklar arası köprüyü yıkmaya hiçbirinizin gücünüz yetmeyecektir. Halklarımızın bir arada yaşama iradesi ve büyük feraseti karşısında başaramayacaksınız, asla sonuca ulaşamayacaksınız. Sizin HDP’siz Türkiye hayaliniz değil halklarımızın AKP’siz, MHP’siz, mafyasız, çetesiz, sömürüsüz, talansız Türkiye hayali mutlaka gerçekleşecektir.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14