2022-06-02 14:10:00

Akıl(sızlık) Oyunları

Mehmet Tosun

02 Haziran 2022, 14:10

20 yıllık AKP iktidarının sonucu, tarım, hayvancılık bitmiş.
Açlık ve yoksulluk sınırı inanılmaz düzeye gelmiş, her on kişiden dokuzu geçinemez durumda, iktidar mensupları sokağa çıkamaz halde.
İnsanların bankalara olan borcu ödenemez rakamlara ulaşmış
Türkiye bu iktidardan kurtulma reçetesi aramaktayken, Kemal Kılıçdaroğlu
yaptığı olumlu hamlelerle sağdan, soldan altı siyasi partiyi bir araya getirme başarısı göstererek tüm ülkede bir umut ışığı yaratmıştır.
Umutsuzluk ve çaresizlik çemberinde kıvranan halk, artık bu ucube iktidardan kurtulmanın çaresini bulmanın verdiği özgüvenle korku duvarlarını yıkmış, tepkilerini daha yüksek sesle göstermeye başlamışlardır.

İktidar baskıyı ve yalanı artırmasına rağmen, halk sesini daha çok çıkartmakta, yalanlara ise sırtını dönmektedir.

Yıllardır halkı, gaz bulduk, Avrupa bizi kıskanıyor, uzaya çıkıyoruz, yerli otomobil, görünmez uçak yalanlarıyla aldatan iktidar çaresiz bir şekilde bazen dine, bazen milliyetçiliğe sarılarak iktidarını korumak istemektedir.

Elektriği, gazı kesilen, faturalarını ödeyemeyen milyonlarca insan, pazar yerlerinden akşam karanlığında yere dökülenleri toplayarak karınlarını doyurmaya çalışırken, üç, beş yerden maaş alan semirdikçe semiren iktidar yandaşlarının ve onlara bu imkanı sağlayan liderlerine neden inansın?

Önümüzdeki seçim Recep Tayyip Erdoğan gitsin mi, kalsın mı seçimiyken bazı çok bilmişler, hatta eski zamanların siyasi kurnazlığı ile hareket edenler bu her geçen gün yükselen ve başarıyla giden sürece katkı vermek yerine, selden kütük kapmanın dayanılmaz hafifliği içersinde davranarak akıl(sızlık) oyunları oynayarak iktidarın ekmeğine yağ sürdüklerinin farkında bile değiller.

Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı kim olmalı falları açarak aptalca tartışmalara sebep olmaktadırlar.

Oysa tek adam yönetiminden rahatsız olan tüm birleşik güçler partilerini temsil eden liderlerine güvenip kimi aday gösterirlerse arkasında kapı gibi durmalıdırlar.
Cumhur ittifakı, millet ittifakını dağıtmak, bölmek için her türlü oyunları sergilerken, kalenin içinde olduğunu söyleyenlerin kaleye zarar verecek tartışma yapmaları Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yarar?
Unutmayınız bu seçim Ya Tayyip Erdoğan bizi yönetsin, ya da millet ittifakı gelip ülkeyi uçurumun kenarından alıp düzlüğe çıkarsın seçimidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.