2022-07-28 15:23:25

Bay Kemal

Mehmet Tosun

28 Temmuz 2022, 15:23

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana bilinen, bilinmeyen çok Bay Kemaller geldi geçti bu ülkeden.

Bazılarını tanıdık, bazılarının yaptıklarını duyduk, öne çıkanlar oldu, vazifelerini sessizce yapıp çekip gidenler oldu.

Ama bu ülkede Bay Kemaller hep oldu.

Bay Kemal sadece bir simgedir bu ülkede, onları bazen bir işçi direnişinden en ön safta, polisten gaz, cop yerken görürsünüz, bazen de elleri arkadan kelepçelenmiş yüzükoyun yerde yatarken.

Bu ülkenin dağlarını, ovalarını yağmalayanların karşısında olurlar hep, Bay Kemaller.

İdam sehpalarında gördünüz bazı Bay Kemalleri, bazılarını cezaevlerinde, birbirleriyle hiç alakası yokmuş gibi gözüken Bay Kemallerin oysa birbirleriyle çok alakaları vardı.

Göremiyor, hissedemiyorduk sadece aralarında ki bağı.

Bay Kemaller bazen” Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen” diyerek çıktılar halkın karşısına.

İktidar şımarıklığından dolayı” Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıktı” diyen imam tipli soytarılarının karşısına çıkan yürekli Cumhuriyet sevdalıları olarak görürüz onları.

CANINIZ CEHENNEME

“Mafyalar, yolsuzlar, 5’ li çeteler, çantacılar, uyuşturucu baronları, komisyoncular, soysuzlar, size sesleniyorum. Hepinizin canı cehenneme, her tarafı lağım kokusu sardı, bu devleti sizden temizleyeceğiz.” Diye haykırırken görürsünüz bazen Bay Kemalleri.

Bu ülkenin namuslu vatan sevdalısı evlatlarını böle parçalaya birbirlerine düşürerek on yıllardır yetişen genç kuşakları yok ediyorlar.

Devamlı düşman yaratarak gençleri kutuplara ayırıp ülkeyi soyup, soğana çeviriyorlar, ülkenin bir yarısı ekmek kuyruklarında ucuz ekmek peşinde, akşam pazarlarında dökülen sebze, meyve toplarken görüyorsunuz.

Bunların acısını, yoksulluğunu sorun eden, onlara sahip çıkanlara Bay Kemal diyorlar.

İstiyorlar ki bu ülkeyi istedikleri gibi rahatça yağmalasınlar, çalsınlar, çırpsınlar devletin kaynaklarını istedikleri gibi kullansınlar.

Bay kemal dedikleri Kılıçdaroğlu, milyonlarca insanın vicdanıdır, soluğudur, yoksulların, ezilmişlerin sesidir.

Gelin hak, adalet için beraber yürüyelim hep birlikte diyorsa, kendisini ezilenden hor görülenden, haksızlığa uğramışlardan yana gören herkes yürüsün beraberce aydınlığa, özgürlüğe, demokrasiye Bay Kemalle birlikte.

Bu şanlı yürüyüşün sonunda karanlıktan, aydınlığa çıkış vardır, özgürlük vardır, demokrasi vardır, iş, aş vardır.

Tercih senin kardeşim.

Yorumlar (1)

Hülya Feyzioğlu 2 Yıl Önce

Tercihimiz hak hukuk ve Adalet elbette Kemal Kılıçdaroğlu ile her şey çok güzel olacak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.