EYT'li Alper Özüpak: 'Haklıyız, kazanacağız!'

Gündem

EYT SYDD'nin İl Temsilcileri Koordinatörü, basın ve sosyal medya sorumlusu Alper Özüpak Yurttan Sesler'e konuştu.


-Merhabalar. Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Sosyal medyada, Facebook ve Twitter'da arkadaşlarımla beraber çalışma yürütmekteyim. Ayrıca EYT'nin basınla koordinasyonunu da sağlamaya çalışıyorum.

-EYT'liler ne istiyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar gasp edilen haklarını geri almak için yıllardır yasal alanlarda mücadele veriyorlar ve istedikleri sadece gasp edilen haklarının geri alabilmek.

-Kaç dernek kuruldu dernek sayınız ne olacak?

20 dernek resmi olarak kuruldu.2019 da hedef zaten 20 dernekti. 2020 ise toplam 50 dernek hedefimiz var.

EYT'lilerin derneğe bakışı nasıl?


İlk zaman kendimizi ifade edebilmek anlatabilmek için çok çalıştık, çok emek verdik. İlk toplantılar 3 yada 5 kişiyle yapıldı ama daha sonra ki süreçte EYT SYD Derneği'nin başkanı Gönül Boran Özüpak'ın vazgeçmeyen sahiplenmesi sayesinde bugünlere geldik ve bugün Türkiye nin en büyük STK'sı olduk ve daha yapılacak çok görev var. Bu bilinçle yola devam ediyoruz.

-Eşinizin dernek başkanı olması ne gibi sonuçlar doğuruyor?

Gönül Hanım çok dikkatli bir yöneticilik yapıyor. Kimseyi kırmadan kimseyi üzmeden ve soruları kim sorarsa sorsun saatlerce bıkmadan süreci anlatan bir yapısı var. Ama evde böyle değil maalesef. Ev olarak bütün dünyamız EYT oldu. Gece gündüz EYT ile yatıp EYT ile kalkar olduk. Son dönemde bunu evde çocuklarla yaşadığımız küçük sıkıntılar bizim ev içinde biraz EYT konuşmalarını azaltmamıza neden oldu ama hala gece 2'de arkadaşlarımız telefon ederek "EYT ne zaman çıkacak?" diye sormaya devam ediyorlar. Bu da bizim nerden nerelere nasıl geldiğimizin somut örneğidir. Ben Gönül Hanım'ın yerinde olsam gece o telefonu açmam ama Gönül Hanım için EYT olunca akan bütün sular duruyor. O da çok yoruldu. Hak etmediğimiz hakaretlerle karşılaştık ama hiçbir zaman bırakalım demedik. Süreci birkaç arkadaşla buralara getirdik ve şimdi binlerce arkadaşımız var, binlerce dostumuz var.

-Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın konfederasyonları ne zaman oluşacak?

Ocak-Şubat aylarında bölgesel fedarasyonlar kurulacak. Mart ayında da konfederasyon için çalışmayı sonlandırmış olacağız.

 

-EYT mücadelesinden umutlu musunuz?

Bu soru bize sorulduğunda çok demoralize oluyoruz. Günün 18 saati EYT ile geçen bir ailenin bu soru karşısında cevabını nasıl vermesi gerekiyor? İlk günden beri dernek içinde mücadele ediyoruz. Örgütlenme, sosyal medya ve basın; hepsi benim görevlerim arasında. Gönül Hanım ile birlikte sürecin hep içindeyiz.
Umudumuz sonuna kadar olacak. Haklı davamızın karşısında kimse duramayacak. Hak aramanın nasıl olacağını EYT'liler olarak biz göstermiş olduk. HAKLIYIZ VE EYT KAZANACAK.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.