Banka güvenlik görevlilerinin sorunları Meclis gündeminde

Kocaeli

Güvenlik görevlilerinin uğradığı haksızlıklara, yaşadıkları sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Banka güvenlik görevlileri uzun zamandır sıkıntı yaşıyor. Sıkıntılarının nedeni birçok bankanın, güvenliğini sağlama konusunda kendi personeli yerine taşeron firmaları tercih etmesi. Güvenlik görevlilerinin uğradığı haksızlıklara, yaşadıkları sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin cevaplaması isteği ile önerge verdi.

Çalıştığı süre boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bu personelin yıllardır beklediği kadro haklarının verilmemesi sebebiyle yaşadıkları mağduriyet nasıl giderilecek?

Önergesinde;

Bazı bankaların Genel Müdürlük ve şube binalarının güvenliği özel güvenlik görevlileri aracılığı ile sağlanmakta, birçok banka bu konuda taşeron firma ile çalışmayı tercih etmektedir.” diyen Türkkan, banka bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin, özlük hakları konusunda sıkıntı yaşadığını, çalıştıkları banka tarafından kadroya alınmadığını, banka personelinin, malının ve müşterilerinin canını koruyan, mesai saati öncesinde bankayı açan ve mesai bitiminden sonra bankayı kapatan güvenlik görevlilerinin her an işten çıkarılma endişesi taşıdığına vurgu yaptı.

İYİ Partili Türkkan önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şu soruları yöneltti:

1-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun banka güvenlik görevlilerinin kadroya geçirilmeleri için yaptığı bir çalışma var mıdır, bu çalışmalar nelerdir?

2-Taşeron firma ile çalışmak yerine, bankanın güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin kadroya alınması ve özlük haklarında iyileştirme yapılması düşünülmekte midir?

3-Bankalarda çalışan güvenlik görevlilerinin ikramiye, prim, fazla mesai ücreti, yol parası ve özel sağlık sigortası haklarından yararlanabilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?

4-Bankaların taşeron ile anlaşarak haksız ve hukuka aykırı olarak iş sözleşmelerini feshetmesi ve güvenlik görevlilerini işten çıkarması adil bir uygulama mıdır, Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

5-Çalıştığı süre boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bu personelin yıllardır beklediği kadro haklarının verilmemesi sebebiyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?

Yorumlar (4)

Fikirtepeli Erdal 2 Yıl Önce

Gerçekten tebrik ederim milletvekilim ...Trilyonlari kazanıyorlar alt tabakaya 4.sinif insan muamelesi yapıyorlar .....

İzmitli cengiz 2 Yıl Önce

Mevcut hükümet kendi yandaş taşeron firmaları zenginleştirmek için bizleri mağdur ediyor İyi partiye bizi duyduğu için tşk ler

Mağdur Güvenlik Görevlileri... 2 Yıl Önce

Gençliğimi bu sektöre veren bir Güvenlik Görevlisi olarak , 17 yıl canımla başımla hizmet verdiğim kurumsal personeli olduğum bankamdan , 01.01.2022 de taşörene geçme gerekçesiyle tarafıma sunulan ister çalış ister taşeröne devam et mobingi sonrası , madde madde hazırladıkları ayrılma evraklarını mecburen şahsıma ve benim gibi 100 lerce güvenlik görevlisi meslektaşıma imzalattırdıkları doğrudur. Malesef iş kaygısıyla , ne çıkarılmış olduğumuz bankaya ne bankanın anlaşmış olduğu taşerön firmaya ne de özellikle sosyal medyada ismimiz duyulur işimizden oluruz kaygısıyla derdimizi kimselere anlatamamış durumdayız . Özlük haklarımız , özel sağlık sigortamız , yan haklarımız , pirimlerimiz , elimizden alındığı gibi kendi personellerine %50 ye varan zamlar yapıp , bizimde yaşam koşullarımızı hiç acımaksızın düşürüp bütün çalışan Güvenlik Görevlilerinin haklarını 1 taşerön firmasına verip , hepimizi askeri ücrete mahküm etmişlerdir , hatta yemek kartlarımızın ücretlerini bile malesef düşürdüler . Yaşam koşullarımız okadar düştüki artık evde , eşimize çocuklarımıza , sosyal hayattada malesef çevremize karşı boynumuz bükük . Sizler gibi kıymetli , hakkımızı bu denli savunan bir büyüğümüzün olmasına okadar çok sevindimki , Türkiyedeki çalışan 1,5 milyon Güvenlik Görevlisi Çalışanının ve ailelerinin seslerinin duyulabilmesi için gerçekten sizlere çok ihtiyacımız var . Sizden Allah razı olsun .. İnşAllah bu kutlu yolda yanlız değiliz , sessiz çığlıklarımızı duyan sizlere minnettarız ve minnettar olacağız ..

IZMITLI 2 Yıl Önce

çalıştıkları banka tarafından kadroya alınmadığı, banka personelinin, malının ve müşterilerinin canını koruyan, mesai saati öncesinde bankayı açan ve mesai bitiminden sonra bankayı kapatan ve gün boyunca ayakta görev yapan güvenlik görevlilerinin her an işten çıkarılma endişesi sitemize ulaşan banka güvenlik görevlilerinin ortak şikayetleridir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.