Tüm Yerel-Sen Antalya Şube Başkanı Hasan Balık: “10 Kasım, yas değil; mücadele günüdür!”

Güncel

Tüm Yerel-Sen Antalya Şube Başkanı Hasan Balık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 10 Kasım’ın bir yas günü değil; laikliğin, halk egemenliğinin ve emeğin yeniden hatırlandığı bir mücadele günü olduğunu söyledi.

Hasan Balık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 87. yılında yalnızca anmadıklarını, aynı zamanda onun devrimci mirasına sahip çıkmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

“Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, halkın iradesiyle, emekçilerin alın teriyle, bağımsızlık sevdasıyla yükselmiştir. Bugün o değerlere sahip çıkmak, gericiliğe, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı durmaktır.”

Atatürk’ü anmanın heykelleri başında saygı duruşunda bulunmanın ötesinde, onun devrimlerini yaşatmak ve Cumhuriyet’i demokrasiyle buluşturmak anlamına geldiğini vurgulayan Balık, emeğin ve kamusal değerlerin savunulmasının önemine dikkat çekti.

“Tüm Yerel-Sen olarak, kamusal değerlerin yok edilmesine, emekçinin haklarının gasp edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerin hedef alınmasına karşı örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki Atatürk’ün ışığı, halkın içinde, meydanlarda, direnişin ve umudun yüreğindedir.”

Balık, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyor; onun izinde, emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmeye söz veriyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.