Kepez’de Şehrin Hafızası Göreve Hazır
Kepez’de Şehrin Hafızası Göreve Hazır
İçeriği Görüntüle

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve DİSK GENEL-İŞ Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, Orta Doğu’da tırmanan gerilim ve İsrail-ABD eksenli saldırılara karşı sert bir açıklama yaparak "Savaşa Hayır" dedi. Barışın tarafında olduklarını vurgulayan DİSK, emperyalist müdahalelerin bölge halklarına yalnızca yıkım getireceğini belirtti.
"Emperyalist Saldırganlığı Kınıyoruz"
Savaşın genişlemesinin yeni acılar ve telafisi güç yıkımlar anlamına geldiğini ifade eden DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve DİSK/GENEL-İŞ Antalya Şube Başkanı Vedat KÜÇÜK, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri saldırıları, emekçi halklara daha fazla kan, gözyaşı ve yoksulluktan başka bir şey getirmeyecektir. Emperyalist müdahalelerin her türlüsüne karşıyız. Bu saldırıları şiddetle kınıyor ve bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz."
"Tarafımız Devletler Değil, Emekçi Halklardır"
Açıklamada, savaş politikalarının her zaman işçi sınıfının sırtına bir yük olarak bindiği hatırlatıldı. DİSK’in duruşunun net olduğunu belirten Başkan KÜÇÜK, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Barışın Sesi: "Bizim tarafımız devletler değil, üreten emekçi halklardır; savaş politikaları değil, barıştır."
Demokrasi Vurgusu: "Dünyanın her yerindeki baskıcı, otoriter ve antidemokratik yönetimlere karşı, halkların demokrasi, özgürlük ve eşitlik taleplerinin yanındayız."
Ağır Bedeller: "Savaşın bedelini her zaman, cephede ve ekonomik krizle evinde olan işçiler ve emekçiler öder."
Kardeşlik ve Demokrasi Mesajı
Bölgede ve dünyada barışın egemen olması gerektiğini vurgulayan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve DİSK/GENEL-İŞ Antalya Şube Başkanı, açıklamayı şu sloganla noktaladı: "Savaşa hayır! Yaşasın dünya halklarının kardeşliği!"