Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Şubat Ayı Değerlendirme Toplantısı’nda sosyal hizmetlerden sağlık alanındaki desteklere, su faturalarından BUSKİ yatırımlarına, Vakıflar ile yaşanan sıkıntılardan mali duruma kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki değerlendirme toplantısına, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerin yöneticileri ile basın mensupları katıldı.
“TÜM SAVAŞLARIN DURDURULMASINI İSTİYORUZ”
Bereketin, dayanışmanın ve paylaşmanın ayı olan Ramazan’a kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, buna rağmen dünyada savaşların tekrar gündeme gelmesinin üzücü olduğunu belirtti. Bu durumu kabul etmenin mümkün olmayacağını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “İnsanoğlunun barış ve huzura ihtiyaç duyduğu, yaşamı boyunca barış, huzur ve güven içerisinde yaşaması gerektiğine inanıyorum. Bu savaşı asla kabul etmiyorum. Tarafların bir an önce savaşı durdurmalarını ve hiçbir insanın, çocuğun, kadının aramızdan ayrılmasına gönlümüz razı değil. Dün sabah uyandığımızda bazılarına göre 56, bazılarına göre 130 çocuğumuzun hayatını kaybettiğini öğrendik. Bir çocuğun dahi böyle savaşlarda aramızdan ayrılması kabul edilemez. O çocuğun yaşamı var. Belki o çocuk gelecekte insanoğlunun mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlayacak proje geliştirecekti. O çocukların ne günahı var? İnsana yapılan şiddeti, katliamı ve her türlü olumsuz davranışı kınıyoruz. Ramazan ayında bunların yaşanmasında acı bir tablo oluşturuyor. Tüm savaşların durdurulmasını istiyoruz. İnsanların kendi ülkelerinde özgürce, mutlu ve huzurlu yaşaması sağlanmalıdır” dedi.
“RAMAZAN AYINI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE YAŞAYAN BELEDİYEYİZ”
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin insan öncelikli ve eşitlik temeli anlayışıyla Bursa’nın her hanesinde huzurla yaşanması için kapsamlı hazırlık yapıldığını hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, güçlü bir kentin dayanışmayı büyüten, paylaşmayı çoğaltan ve kimseyi geride bırakmayan birlik ruhuyla hareket edeceğini ifade etti. Bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmayı sürdürdüklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Her gün hemşehrilerimizle bir araya gelerek; adım atmadık yer, sıkılmadık el, dokunmadık kalp bırakmıyoruz. Ramazan ayını ülkemizde en güçlü, ruhuna uygun şekilde kutlayan belediyesiyiz. Amacımız, hiçbir sofranın eksik kalmaması, Ramazan bereketinin Bursamızın her köşesinde hissedilmesidir” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’DA DA VATANDAŞIN YANINDA
17 ilçedeki iftar programları, 4 sabit iftar noktası ve 3 kent lokantasında günlük 8.500 vatandaşa sıcak yemek ulaştırıldıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, 14 ayrı noktada günlük 4.500 kişiye iftariyelik paketi dağıtıldığını ve sıcak çorba ikramında bulunulduğunu dile getirdi. Ramazan boyunca 1.060 mahallede teravih namazı sonrası vatandaşlarla buluştuklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Ramazan’ın ilk 10 gününde 85 bine yakın vatandaşımızla iftarlarda buluştuk. 45 bin hemşehrimizle iftariyelik noktasında buluştuk. 220 bin vatandaşımızla da teravih sonrası bir araya geldik. Böylece Ramazan’ın bereketini kentimizin tamamına yayıyoruz. Kültürpark’ta kurulan Ramazan Meydanı başta olmak üzere kent merkezi ve ilçelerde birçok etkinlik düzenledik. Çölyak hastalarının Ramazan’ı huzurla geçirebilmeleri için destek paketlerini ulaştırdık. BESAŞ’ın ürettiği 450 gramlık Ramazan pidesini de 25 liraya verdik. Bursa’da Ramazan’ın huzurla, dayanışma içinde ve kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir atmosferde yaşanması için tüm birimlerimizle sahadayız. Herkese tekrar hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.




