CHP'li Arık'tan çoklu baro tepkisi: 'FETÖ gözlerinizden öper!'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık, çoklu baro teklifinin bir FETÖ projesi olduğunu söyledi. FETÖ’nün tankla tüfekle yapamadığını AKP’nin yasa ile yapmaya çalıştığını ifade eden Arık, “FETÖ şu kapıdan içeri girse, hemen şuradan girdiğini bir hayal edin, vallahi hepinizin gözlerinden öper çünkü ‘Benim tankla, tüfekle yapamadığımı sizler kanunla yapıyorsunuz.

Gündem 06.07.2020, 16:46 06.07.2020, 16:46
CHP'li Arık'tan çoklu baro tepkisi: 'FETÖ gözlerinizden öper!'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Çetin Arık, çoklu baro teklifinin bir FETÖ projesi olduğunu söyledi. FETÖ’nün tankla tüfekle yapamadığını AKP’nin yasa ile yapmaya çalıştığını ifade eden Arık, “FETÖ şu kapıdan içeri girse, hemen şuradan girdiğini bir hayal edin, vallahi hepinizin gözlerinden öper çünkü ‘Benim tankla, tüfekle yapamadığımı sizler kanunla yapıyorsunuz.’ der. Kimi önce öper, onu siz benden daha iyi bilirsiniz ama gerçekten bugün FETÖ bu salonda olsa teker teker hepinizin gözlerinden öper, hepinizi alkışlar, hepinize ‘Aferin’ der.” diye konuştu. 


Baroların tepkisine neden olan çoklu baro teklifinin TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlandı. 4 gün süren görüşmelerde teklifin 22. Maddesi üzerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Perşembe gününden itibaren gece gündüz, neredeyse günün yirmi dört saati çalışıyoruz. Yanlış da anlamayın, çalışmaktan gocunmuyoruz, gocunmuyoruz ama milletin değil de milletin Meclisini bombalayan FETÖ’nün hayali olan bir kanun teklifi üzerinde Gazi Meclisin cumartesi-pazar demeden, gece demeden, gündüz demeden çalışması biraz bizi üzüyor.

Sayın milletvekilleri, bir hukukçu değilim, Komisyon üyesi değilim, hekimim. Bu kanun teklifi üzerinde söz alma gereği duydum çünkü bir gün biri bana patenti FETÖ’ye ait olan, özelde baroları, genelde ülkeyi bölme projesi olan bu kanun teklifi görüşülür iken sen ne yapıyordun diye sorarsa gururla cevap vermek için söz aldım.

GELİN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ SAĞLIKÇILARI KONUŞALIM


Değerli milletvekilleri, gönül isterdi ki bugün FETÖ’nün yarım kalmış hayallerinin peşinde değil de işsizliği konuşalım, babasından utanıp, anasının mutfak harçlığını alan gençlerimize umut olalım, kadına şiddeti, kadın cinayetlerini nasıl sonuçlandıracağımızı konuşalım, çocuk gelinleri konuşalım, daha ilkokul çağına, dokuz yaşına kadar düşmüş uyuşturucu kullanımından çocuklarımızı nasıl kurtarırız bunun üzerinde kafa yoralım. Engelli yurttaşlarımızın onurlu bir birey olarak yaşayacakları kanun teklifleri üzerinde çalışalım, atanamayan öğretmenleri, atanamayan sağlıkçıları, seçim öncesi söz verdiğiniz polis memurlarına, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergeyi nasıl veririz bunlar üzerinde çalışalım. Gönül isterdi ki pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı şehit sayacak kanun teklifleri üzerinde çalışalım yani özetle milletimizin faydasına olacak kanun teklifleri üzerinde kafa yoralım” diye konuştu. 

BAROLAR DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR


Teklifin Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ters bir teklif olduğunu ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Avukatlık Kanunu’nun 1’inci maddesinde yer alan “Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.” ifadesi avukatın, müvekkili ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığını ve özerkliğini anlatır. İşte, bütün mesele de burada başlıyor. Bu teklifle avukatlara ‘Bağımsız olamazsın, biat edeceksin, parçalanacaksın, diz çökeceksin.’ deniliyor. Bu teklifle barolara, avukatlara ‘Sen de sarı sendikalar gibi olacaksın, emekçilerin haklarını değil, iktidarın borazanlığını yapacaksın.’ deniliyor. ‘Sen de Türk milleti adına karar vermeyi bırakıp saraydan aldığın talimatla ceza yağdıran yargıçlar gibi olacaksın.’ deniliyor. ‘Sen de iktidarın yalanlarını ballandıra ballandıra anlatan, muhalefete her türlü çamuru atan, hiçbir etik değer tanımayan havuz medyası gibi olacaksın.’ deniliyor. ‘Sen de cübbene düğme dikip diz çökeceksin.” deniliyor. 

Sayın milletvekilleri, bu teklif, yargının ele geçirildiği iki sacayağından sonra üçüncüsünün de ele geçirilmesi teklifidir. Bu teklif, üniter devlet yapısına aykırı bir tekliftir. Bu teklif, Türk milleti adına karar veren yargı bağımsızlığını yok eden bir tekliftir. Bu teklif, Türkiye'nin kan kaybeden demokrasisine son hançeri vurma teklifidir.

Sayın milletvekilleri (Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır.’ sözünü hiç duymadınız mı? Bu millete azap çektirmeye, baro başkanlarını duvar diplerinde bekletmeye ne hakkınız var? Böl-parçala-yönet anlayışıyla bu güzel ülkeye daha ne kadar zarar vereceksiniz? Bu millet size ne yaptı da neyin intikamını alıyorsunuz? Gelin, bir FETÖ projesi olan bu teklifi yırtalım, çöpe atalım. Bu ihanet projesine hep birlikte, ‘dur’ diyelim.”

FETÖ SİZİ GÖZLERİNİZDEN ÖPER 


Çoklu Baro’ teklifinin bir FETÖ projesi olduğunu ifade eden Arık, FETÖ’nün tankla tüfekle yapamadığını AKP’nin yasa ile yapmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Bu güzel ülke paralel yapıyı bu iktidarla tanıdı. Görülüyor ki paralel yapıdan hiç ders alınmamış. Şimdi de yapılmak istenen, paralel baroların kurulması isteği. Hatırlarsınız, 2010 referandumunda FETÖ “Ölüler bile kalksın, oy kullansın.” demişti. Ölüler kalkıp oy kullandı mı kullanmadı mı bilemem ama FETÖ’nün ruhu bugün bu salonda, aramızda. Bir an için hayal edin -getirdiğiniz teklifin vahameti açısından söylüyorum- FETÖ şu kapıdan içeri girse, hemen şuradan girdiğini bir hayal edin, vallahi hepinizin gözlerinden öper çünkü “Benim tankla, tüfekle yapamadığımı sizler kanunla yapıyorsunuz.” der. Kimi önce öper, onu siz benden daha iyi bilirsiniz ama gerçekten bugün FETÖ bu salonda olsa teker teker hepinizin gözlerinden öper, hepinizi alkışlar, hepinize “Aferin.” der.

Sayın milletvekilleri, bu yasa teklifine el kaldıracak ama vicdanen rahatsız olan milletvekillerinin olduğunu da çok iyi biliyoruz. Onlara da tavsiyemiz, günü kurtarmak için değil, çocuklarına utanmayacakları bir miras bırakmak için oy kullanmaları, 1 Mart tezkeresini hatırlamaları. Gelin, bu FETÖ projesine hep beraber ‘hayır’ diyelim, yüce milletin huzuruna böyle çıkalım.”

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 16 39
2. Trabzonspor 16 35
3. Fenerbahçe 15 33
4. Göztepe 16 29
5. Beşiktaş 16 26
6. Samsunspor 16 25
7. Gaziantep FK 16 23
8. Başakşehir FK 16 20
9. Kocaelispor 16 20
10. Alanyaspor 16 18
11. Çaykur Rizespor 16 18
12. Konyaspor 15 16
13. Gençlerbirliği 16 15
14. Kasımpaşa 16 15
15. Antalyaspor 16 15
16. Kayserispor 16 14
17. Eyüpspor 16 13
18. Fatih Karagümrük 16 9
Takımlar O P
1. Amed SK 17 35
2. Pendikspor 17 33
3. Esenler Erokspor 17 32
4. Bodrum FK 17 31
5. Çorum FK 17 29
6. Iğdır FK 17 29
7. Erzurumspor FK 17 27
8. Boluspor 17 26
9. Bandırmaspor 17 26
10. Serik Belediyespor 17 25
11. Keçiörengücü 17 22
12. Sivasspor 17 21
13. Van Spor FK 17 21
14. İstanbulspor 17 21
15. Manisa FK 17 19
16. Sakaryaspor 16 19
17. Ümraniyespor 17 18
18. Sarıyer 17 17
19. Hatayspor 16 5
20. Adana Demirspor 17 2
Takımlar O P
1. Arsenal 16 36
2. Manchester City 16 34
3. Aston Villa 16 33
4. Chelsea 16 28
5. Crystal Palace 16 26
6. Liverpool 16 26
7. Sunderland 16 26
8. Manchester United 15 25
9. Everton 16 24
10. Brighton & Hove Albion 16 23
11. Tottenham 16 22
12. Newcastle United 16 22
13. Fulham 16 20
14. Brentford 16 20
15. Bournemouth 15 20
16. Nottingham Forest 16 18
17. Leeds United 16 16
18. West Ham United 16 13
19. Burnley 16 10
20. Wolverhampton 16 2
Takımlar O P
1. Barcelona 17 43
2. Real Madrid 17 39
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 17 34
5. Espanyol 16 30
6. Real Betis 15 24
7. Athletic Bilbao 17 23
8. Celta Vigo 16 22
9. Sevilla 16 20
10. Getafe 16 20
11. Elche 16 19
12. Deportivo Alaves 16 18
13. Rayo Vallecano 15 17
14. Mallorca 16 17
15. Real Sociedad 16 16
16. Osasuna 16 15
17. Valencia 16 15
18. Girona 16 15
19. Real Oviedo 16 10
20. Levante 15 9