Kıdem tazminatı ile ilgili yeni düzenlemede tazminatın bir kısmının fona aktarılması ve işçinin fonda biriken tazminatını 60 yaşından önce kullanamaması söz konusu. Bu durum tüm emekçi kesimlerin tepkisini çekti. DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ konfederasyonları ve bağlı sendikalar ile emeklilikte yaşa takılanlar, günlerdir “Kıdemime dokunma”, “Hakkımızı gasp etme” diye haykırıyor. Hükümet kanadından ise henüz bir geri adım söz konusu değil.

Her yeni düzenlemede olduğu gibi bu torba yasa da emeklilikte yaşa takılanları da mağdur ediyor. Haklarını isterken yüzlerine kapı kapatılan milyonlarca mağdur, mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele ederken yeni mağduriyetlerle karşılaşıyor. Çok defa EYT SYDD ve Marmara EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından sandık resti çekildi ancak bu restin Cumhurbaşkanı Erdoğan’daki karşılığı “Seçim kaybetme pahasına yok” cevabı oldu. Yerel seçimlerde sonuç değiştiren EYT’liler, torba yasanın geri çekilmesi için bastırıyor.

Gönül Boran Özüpak, dün gerçekleştirilen TAG çalışması sonrası, bugün de çok sert bir açıklama yayımlayarak, hükümeti sert bir dille uyardı.

Özüpak’ın açıklaması şöyle:


“SONUNA KADAR OKUMANIZI VE HERKESİN SAYFALARINDA PAYLAŞMASINI İSTİYORUM .

#EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR

#SGKYASALARINDANMAĞDURİYETYAŞAYANLAR

TORBA YASALARINIZ SİZİN OLSUN!

Sadece KIDEM TAZMİNATI değil, tüm işçilik haklarımızda güvence kalmadı.

GÜVENCEYİ dilinden düşürmeyen hükumet güvence getirmeyi bırakın, var olan güvencelerimizi de elimizden alma gayretinde.

İŞVERENE TEŞVİKLER havada uçuşurken, işçiler, emekçiler umurumuzda değilsiniz denilen düşünceyle açlık sefalet içerisinde ölsün diye beklenilen kesim oldu. EMEKLİ büyüklerimizin de durumu ayrıca vahamet içindedir.

MÜTEAHHİTLERE destek, evet tabi!! Yapılan bina sayısı o kadar az ki karnımızı bu binalarla doyuramaz olduk. Daha çok bina daha çok müteahhitleri desteklemek lazım..

SURİYELİLER, evet başlarında bir savaş hepimizi üzdü ama kendi memleketimizde onlara sağlananlara bizler sahip değilken, bizlerin elinden alınanlarla yapılmasını kabullenemiyoruz.

SOMALİ' ye ve ADINI DUYMADIĞIMIZ ülkelere yardımlar yapılıyor.

Yapın yardımlarınızı ama bizlerin yıllarını alın terini alarak, açlığa sefalete MAHKUM EDEREK değil, haklıya hakkın iadesini ederek, bölüşerek YAPIN .

HERKESE VAR!! KENDİ HALKINIZ İŞÇİ EMEKÇİ EYT LİYE YOK!!

ÖNCE KENDİ HALKIM DİYECEKSİNİZ! KAYNAKLARIN ADİL DAĞILIMINDA BİLGE, SORUMLU VE VİCDAN TAŞIYAN OLACAKSINIZ.

EN MÜKEMMEL OLDUĞUNUZ;

MAĞDURİYET VE ALGI YARATMADA ÜZERİNİZE YOK.!

EYT için 10 kombinasyon üzerinde çalışma yapıldı İŞİN İÇİNDEN çıkamadılar. ÇIKMAK İSTEMEDİLER. ÇÖZÜM ÜRETENE HAYIR DENİLDİ. Oysa ki EYT Çözümsüz değil. ABO nı hükumetten yetkililere anlattık sanki Yasayı çıkaran onlar değil muhalefet partileri. Şaşkın şaşkın evet haklısınız dediler.

PES DEDİK!!

Hükümet Yetkililerinden ulaşabildiklerimize HUKUKSUZLUĞUMUZU, MAĞDURİYETLERİMİZİ ANLATMAKTAN YORULDUK DEDİK,

DİNLEMEDİNİZ, DİNLEMEMEKTE ISRAR EDİYORSUNUZ.

Bizler 45-50 yaşına geldik, öyle yada böyle bir haliyle çalışma hayatımızı geçirdik, Ama sonuç Yaş haddi ile ötelenen hayaller, açlığa sefalete iten emekli maaşlarına mahkum edildik.

YA ŞİMDİ;

Mecliste görüşülen Esnek Çalışma Modeli ile ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması için çözüm yine işçide aranıyor. FATURA İŞÇİYE , Z KUŞAĞIMIZ olan çocuklarımıza KESİLİYOR .

İşçi emekçinin alın terinin birikimi üzerinden ve Z KUŞAĞI geleceğimiz çocuklarımızın, çalışma hayatın da belki yaşı dolduracaklar (Türkiye şartlarında 65 yaş imkansız) ama primi tamamlayamayacak emeklilik göremeyecek , KIDEM TAZMİNATSIZ, güvencesiz bir çalışma hayatına mahkum bırakılacaklar.

BİR EMEKÇİMİZ ne de güzel ifade etmiş;

KIZIMIN ÇEYİZ PARASINA, OĞLUMUN DÜĞÜN PARASINA, ALIN TERİMİN BİRİKİMİ OLAN KIDEM TAZMİNATIMIZA

DOKUNDURTMAYACAĞIZ!!!

YAPILANLARI, YAPILMAK İSTENİLENLERİ GÖRÜYORUZ!! .

BİRLEŞECEĞİZ!!! UNUTMAYACAĞIZ!!!! .YILMAYACAĞIZ!!! DURMAYACAĞIZ!!! SUSMAYACAĞIZ!!

Her yerde olmaya devam edeceğiz.

O SEÇİM GÜNÜNDE; “YANIMIZDA OLANIN YANINDA OLACAĞIZ”.

İKTİDARI MUHALEFET , MUHALEFETİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ.

MARMARA EYT FEDERASYONU

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Gönül BORAN ÖZÜPAK”