Flaş Haber
Ümit Özdağ hakkında hapis istemi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluş Günü’nü, Karadenizli hemşehrileriyle birlikte kutladı.
Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin dün düzenlediği gecede konuşan İmamoğlu, “Trabzon’un efendiliğini, ahlakını, düzgün tavırlarını, davranışını, asla taviz vermeyen duruşunu, doğru söyleyişini her zaman ruhumda yaşıyorum. Bütün ülkeye barışı, huzuru sağlama konusunda, herkesi kucaklama konusunda özel bir hassasiyeti olmalıdır, benim doğduğum şehrin. Ben öyle hissediyorum. Umut ederim, ben ve Trabzonlu birçok kimlik, hangi görevde olursa olsun, Trabzon’a layık insanlar olsunlar. Çünkü, temsil ettikleri her değeri yaşatma mecburiyetimiz var” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’un kurtuluşunun 102’ncü yıldönümünde, dün akşam, Karadenizli hemşehrileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, Karadenizli Sporcular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Ataşehir’de bir otelde düzenlediği geceye katıldı. Spor, sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren gecede ilk konuşmayı, Dernek Başkanı Coşkun Demirsoy yaptı. Demirsoy’un ardından kürsüye davet edilen İmamoğlu, sözlerine, “Bu akşam, Trabzonspor’un bir sporcusu olarak sahnedeyim. Bu güzel geceyi düzenleyen Karadenizli Sporcular Derneği’ne, yürekten teşekkür ediyorum. Öncelikle, Trabzon’un Kurtuluş Günü kutlu olsun. Burada insanın, özlem duyduğu, keyif aldığı, mutlu olduğu dostlarla bir arada olmak, o sıcaklığı hissetmek, göz göze gelmek, onların o derin sevgisini hissetmek, onlardan aldığı güvenle ve cesaretle hayata yarın sabah tekrar başlamak, insanın tazelenmesi; muazzam bir şey. İşte bu söylediğim tüm o güzel enerjiyi burada sizler veriyorsunuz. Ne mutlu bana. İnsanı görevinde en çok besleyen duyguların başında bu olsa gerek” şeklinde başladı.
“DEVRİM MÜCADELESİNİN SİMGESİ OLMUŞ İNSANLAR…”
“Şenol Güneş, Ali Kemal, Necati gibi -yanlış anlamayın; öyle sayıyoruz futbolcu sayar gibi; ama ağabeylerimiz- kıymetli sporcuların 70’li yıllardaki başlattıkları spordaki bir devrim gibi mücadelenin, gibi demeyelim aslında, tam da devrim mücadelesinin, simgesi olmuş insanlar da bizlerin, farklı bir motivasyonla hayata bakmalarına sebep oldu” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
“Her ne kadar onlar, 70’lerde bu işi başarmış olsa da yıllar geçse de üstünden, 80’ler olsa da 90’lar olsa da 2000’ler olsa da asla o ruh kaybolmuyor ve ondan her zaman besleniyorsunuz. Bu kadar kalıcı bir değer yaratmış insanlar iyi ki varlar. İyi ki Türk sporuna, Türk futboluna ve Trabzon’a iz bırakmış, o kuvvetli başarı dönemini yaşatmış ve farklı bir spor felsefesiyle insanlara umut vermişler. Ben de iyi ki o şehirde doğmuşum. Ne mutlu bana. Onların anılarıyla, onların enerjisiyle, bazen okulda, bazen iş yaşamında, bazen siyasette, şimdi de İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrine hizmet ederken, işte o alttan aldığımız enerjinin devamıyla hizmet ediyoruz; etmeye devam ediyoruz. Her zaman söylemişimdir; ‘Ne olur Allah’ım, beni doğduğum şehre mahcup etme’ diye. Beni tanıyan insanların güzel duygularla beni takip etmesi, beni anması, dua etmesi, o sıcaklığı bende hissetmesi, kimisi bir ailenin ferdi gibi, kimisi bir arkadaşı gibi kabul etmesi muazzam bir duygu. İşte onların başlangıcı, o heyecanla doğdu.”
“ŞENOL GÜNEŞ OLAMAYINCA TRABZONSPOR’A, İSTANBUL’A BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”
“Ben, belki de Şenol Güneş’in yerine Trabzonspor’a kaleci de olabilirdim” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bir bakmışsınız ondan daha başarılı da olabilirdim; belli mi olur. Ama Şenol Güneş olamayınca Trabzon’da Trabzonspor’a, İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Tabi bunların hepsi, çok güzel anlar, değerli şeyler. Bu değerleri hissederek yaşatmak lazım. Trabzon’un yüzünü, hissiyatını, değerlerini ben her zaman yaşıyorum. Hepsi de beni besliyor. Hiçbir zaman unutmuyorum. Trabzon’un efendiliğini, ahlakını, düzgün tavırlarını, davranışını, asla taviz vermeyen duruşunu, doğru söyleyişini her zaman ruhumda yaşıyorum. Bazı ufak tefek eksiklikler olabilir; ama genel prensipleri, genel duruşu Trabzon’un böyledir. Bütün ülkeye barışı, huzuru sağlama konusunda, herkesi kucaklama konusunda özel bir hassasiyeti olmalıdır benim doğduğum şehrin. Ben öyle hissediyorum. Umut ederim, ben ve Trabzonlu birçok kimlik, hangi görevde olursa olsun, -ister Trabzon’da, ister İstanbul’da, Ankara’da; fark etmiyor- Trabzon’a layık insanlar olsunlar. Çünkü, temsil ettikleri her değeri yaşatma mecburiyetimiz var.”
“ONLAR, TRABZON’UN GERÇEK KAHRAMANLARI”
Davetlilerle bir hayalini paylaşan İmamoğlu, “Trabzon’un meydanında gezerken, benimle sanki sokakta yürür gibi, Ali Kemal’in bronz bir heykelini istiyorum mesela. Trabzon’a gelen insanların onları hissetmesini istiyorum. Sadece onunla da kalmadan, Trabzon’un yazarlarını, şairlerini görmek istiyorum. Görsünler, tanısınlar, hissetsinler… Onlar, Trabzon’un gerçek kahramanları. O gerçek kahramanları Trabzonlular bilirse, o ruhu taşıma ve yarınlara aktarma şansına sahip olurlar. Bütün bu süreci, tarihi üst üste koyarak baktığınızda, gerçekten bugünleri yaşamamamızda, şu güzel ortamda bu güzel anı kutlamamızda hem de şu duruşla, dünyaya evrensel bakışla bakabilmemizde, her zaman her yerde en fazla minnet duyduğum isim; Mustafa Kemal Atatürk. İyi ki Cumhuriyeti kurmuş ve bize emanet etmiş. Bu duygularla, güzel şehrimin güzel insanlarının huzuruna çıkarak bu duygularımı paylaştım. Derneğimize teşekkür ediyorum. Kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun. Trabzon’a layık olmaya devam edelim inşallah” diye konuştu.
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Galatasaray |
19 | 46 |
2. Fenerbahçe |
19 | 43 |
3. Trabzonspor |
20 | 42 |
4. Göztepe |
19 | 36 |
5. Beşiktaş |
19 | 33 |
6. Samsunspor |
20 | 30 |
7. Başakşehir FK |
19 | 29 |
8. Gaziantep FK |
19 | 25 |
9. Kocaelispor |
19 | 24 |
10. Alanyaspor |
19 | 22 |
11. Antalyaspor |
20 | 20 |
12. Gençlerbirliği |
19 | 19 |
13. Çaykur Rizespor |
19 | 19 |
14. Konyaspor |
19 | 19 |
15. Kasımpaşa |
20 | 16 |
16. Eyüpspor |
19 | 15 |
17. Kayserispor |
19 | 15 |
18. Fatih Karagümrük |
19 | 9 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Amed SK |
22 | 43 |
2. Erzurumspor FK |
22 | 42 |
3. Esenler Erokspor |
22 | 41 |
4. Pendikspor |
22 | 38 |
5. Çorum FK |
22 | 38 |
6. Bodrum FK |
22 | 36 |
7. Keçiörengücü |
22 | 33 |
8. Bandırmaspor |
22 | 33 |
9. Iğdır FK |
22 | 33 |
10. Boluspor |
22 | 32 |
11. Van Spor FK |
22 | 31 |
12. İstanbulspor |
23 | 31 |
13. Manisa FK |
22 | 30 |
14. Sivasspor |
22 | 29 |
15. Ümraniyespor |
22 | 27 |
16. Sarıyer |
22 | 27 |
17. Serik Belediyespor |
22 | 26 |
18. Sakaryaspor |
22 | 23 |
19. Hatayspor |
23 | 7 |
20. Adana Demirspor |
22 | 2 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Arsenal |
23 | 50 |
2. Manchester City |
23 | 46 |
3. Aston Villa |
23 | 46 |
4. Manchester United |
23 | 38 |
5. Chelsea |
23 | 37 |
6. Liverpool |
23 | 36 |
7. Fulham |
23 | 34 |
8. Brentford |
23 | 33 |
9. Newcastle United |
23 | 33 |
10. Everton |
23 | 33 |
11. Sunderland |
23 | 33 |
12. Brighton & Hove Albion |
23 | 30 |
13. Bournemouth |
23 | 30 |
14. Tottenham |
23 | 28 |
15. Crystal Palace |
23 | 28 |
16. Leeds United |
23 | 26 |
17. Nottingham Forest |
23 | 25 |
18. West Ham United |
23 | 20 |
19. Burnley |
23 | 15 |
20. Wolverhampton |
23 | 8 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
1. Barcelona |
21 | 52 |
2. Real Madrid |
21 | 51 |
3. Atletico Madrid |
21 | 44 |
4. Villarreal |
20 | 41 |
5. Espanyol |
21 | 34 |
6. Real Betis |
21 | 32 |
7. Celta Vigo |
21 | 32 |
8. Real Sociedad |
21 | 27 |
9. Osasuna |
21 | 25 |
10. Girona |
21 | 25 |
11. Elche |
21 | 24 |
12. Sevilla |
21 | 24 |
13. Athletic Bilbao |
21 | 24 |
14. Valencia |
21 | 23 |
15. Deportivo Alaves |
21 | 22 |
16. Rayo Vallecano |
21 | 22 |
17. Getafe |
21 | 22 |
18. Mallorca |
21 | 21 |
19. Levante |
20 | 17 |
20. Real Oviedo |
21 | 13 |
Galatasaray
Fenerbahçe
Trabzonspor
Göztepe
Beşiktaş
Samsunspor
Başakşehir FK
Gaziantep FK
Kocaelispor
Alanyaspor
Antalyaspor
Gençlerbirliği
Çaykur Rizespor
Konyaspor
Kasımpaşa
Eyüpspor
Kayserispor
Fatih Karagümrük
Amed SK
Erzurumspor FK
Esenler Erokspor
Pendikspor
Çorum FK
Bodrum FK
Keçiörengücü
Bandırmaspor
Iğdır FK
Boluspor
Van Spor FK
İstanbulspor
Manisa FK
Sivasspor
Ümraniyespor
Sarıyer
Sakaryaspor
Hatayspor
Adana Demirspor
Arsenal
Manchester City
Aston Villa
Manchester United
Chelsea
Liverpool
Fulham
Brentford
Newcastle United
Everton
Sunderland
Brighton & Hove Albion
Bournemouth
Tottenham
Crystal Palace
Leeds United
Nottingham Forest
West Ham United
Burnley
Wolverhampton
Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Villarreal
Espanyol
Real Betis
Celta Vigo
Real Sociedad
Osasuna
Girona
Elche
Sevilla
Athletic Bilbao
Valencia
Deportivo Alaves
Rayo Vallecano
Getafe
Mallorca
Levante
Real Oviedo