banner100

banner48

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Meclis 02.11.2022, 13:36
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

MAHİR ÜNAL AÇIKLAMASI

*Grup başkanvekilimiz Mahir Ünal’ın görevinden affıyla boşalan yere Özlem Zengin arkadaşımızı teklif ediyorum. Mahir Ünal arkadaşımıza Meclisimize, partimize ve ülkemize yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum.

*Kendisiyle farklı alanlarda yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Bu görevi üstlenecek Özlem Zengin kardeşimize muvaffakiyetler diliyorum.

“20 YILDIR TÜRKİYE’YE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ”

* Yarın 3 Kasım 2022 yani iktidara gelişimizin müjdecisi olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin 20. yıl dönümü.

*Aziz milletimizin takdir ve teveccühü ile 3 Kasım 2002 yılında başlayan hizmet yolculuğumuzda 20 yıllık kesintisiz iktidarla bir rekora daha imza atmış oluyoruz.

*Rabbimize bizlere her karışı mübaret şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana hizmet etme, milletimize hizmetkar olma şerefi verdiği için hamd ediyoruz.

*Girdiğimiz 15 seçimin tamamında demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun her adımında bizlerden desteğini, hayır duasını esirgemeyen necip milletimize tüm fertleri ile ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

*Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi, milletimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması için partimiz çatısı altında farklı kademelerde görev yapmış tüm yol ve dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum.

*Geride hayırla, güzellikle, takdirle anılacak eserler bırakarak ebediyete intikal eden tüm arkadaşlarımızı, özellikle de partimiz saflarında mücadele ederken bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen dava erlerini burada rahmetle yad ediyorum.

*Kuruluşunun üzerinden 1,5 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen milletin güvenine mashar olmuş bir kadro olarak tam 20 yıldır Türkiye’ye aşkla hizmet ediyoruz.

*Allah’a hamdolsun 81 vilayetimizin her ilçesinde, her mahallesinde, her köyünde velhasıl vatan topraklarının her karışında eserlerimiz var.

*Milletimizin 85 milyon ferdinin tamamının hayatına dokunan, hayat kalitesini yükselten, umudunu besleyen hizmetlerimiz var.

*Sadece sınırlarımız içinde değil, Balkanlar’dan Afrika’ya, Orta Asya’dan Latin Amerika’ya dünyanın dört bir yanında da iz bırakan çalışmalar gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 20 yılda bizden önceki 80 senede yapılan hizmetlerin kat be kat fazlasını ülkemize kazandırmayı başardık.

*Birileri sürekli engellemenin, engel çıkarmanın, takoz olmanın peşinde koşarken biz eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, spor tesisleri bütün bu alanları güçlendirdik. Yollar, konutlar, havalimanları inşa ettik. Fakir fukaraya garip gurabaya biz sahip çıktık.

*Savunma sanayiimizi dışa bağımlılıktan kurtardık. Ülkemizi pek çok yenilikle tanıştırdık. Asrın projeleri olan nice eserlerle tarihe adımızı yazdırdık. Yatırımlarla birlikte hak ve özgürlüklerde de Türkiye’yi dünyanın parmakla gösterilen ülkelerinden birisi haline getirdik.

*Milli iradenin üzerinde yıllardır demokrasinin kılıcı misali duran ne varsa gerektiğinde canımız pahasına verdiğimiz mücadele ile hepsini de tehdit olmaktan çıkardık.

*Ülkemize 20 yılda kazandırdıklarımızı teker teker saymaya kalksak, değil saatler günler, haftalar yetmez.

*Gençler elbette bu süreçte sokak teröründen darbe girişimlerine, vesayet teşebbüslerinden partimizin kapatılma davasına kadar pek çok saldırıya pek çok hainliğe, sayısız hukuksuzluğa maruz kaldık.

*İrademizi kırmak, bizi hedeflerimizden vazgeçirmek, milletimizle aramıza nifak sokmak için ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar.

*Cumhuriyet mitinglerinde ordumuzu kışkırtarak, Gezi Olaylarında sokaklarımızı ateşe vererek, 17-25 Aralık girişiminde yargı ve emniyet birimlerimizi kullanarak, çukur eylemlerinde vatan topraklarının bütünlüğünü hedef alarak, 15 Temmuz gecesi doğrudan canımıza ve demokrasimize kastederek velhasıl her yol ve yöntemi kullanarak bizi yıldırmaya, korkutmaya, yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

“BASKILARA, TEHDİTLERE SALDILARA BOYUN EĞMEDİK”

*Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta zorluklar karşısında geri adım atmadık. Baskılara, tehditlere, saldırılara boyun eğmedik. Rabbimizin yardımı, sizlerin gayretleri, milletimizin sarsılmaz desteği sayesinde hamdolsun tüm badirelerin üstesinden geldik.

*Bugün de 20 yıllık tecrübenin ışığında ilk günkü aşk, heyecan ve azimle Türkiye’ye hizmet mücadelemizi sürdürüyoruz.

*Nasıl 20 senedir milletimizle aramıza kimsenin girmesine müsaade etmediysek, bugün de mesajlarımızı doğrudan milletimize veriyor istişarelerimizi milletimizle yapıyor, istikametimizi yine milletimizle birlikte belirliyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NUN İNGİLTERE ZİYARETİ

*AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı’nı planlarken CHP’nin nelerle uğraştığını sizler de biliyorsunuz. Utanmadan sıkılmadan 10 bin km öteye sırayla hamburger turları düzenliyorlar.

*Almanya’ya gidecek, orada hamburgeri bırak orada döner var, döner ye. Geçmişte çete diyerek şevklerini kırdıklarından özür dilemeden Londra’ya temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş.

“YATIRIM KİM, SEN KİMSİN?” 

*Çıkmış yatırımdan bahsediyor, yatırım kim, sen kimsin… Ülkemizin nereye geldiğini bilmeyecek seviyedeler. Uğruna ömrümüzü verdiğimiz, kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü konusunu bir gece yarısı yeniden gündeme taşıdılar.

*İçinde türlü sinsiliklerin olduğu bir yasa teklifi yaptılar. Biz de CHP ve şürekasının bu oyununa anayasa değişikliği teklimizle karşılık verdik. Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler.

*Önümüzdeki seçimlerde başörtülü aday çıkarırlarsa şaşırmayın. Bugüne kadar neden yapmadılar?

*Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy. Bak HADEP koydu öyle ya da böyle. Hadi sen de koy görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclis’ten başı örtülü kızlarımızı kovma derdindeydi.

TEKLİF BUGÜN MECLİS’E GELİYOR

*Arkadaşlarımız Anayasa değişikliği teklifimizi MHP ile, Meclis’teki diğer partilerle görüşmeye başlıyorlar. Cumhur İttifakı olarak MHP ile, arkadaşlarımız görüşmelerini yapacaklar.

*Bundan sonra bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip Meclis’e sunacağız.

*Bu teklifin başörtüsü meselesini bir daha açılmamak üzere gündemden çıkarmanın yanında muhalefet için de bir turnusol kağıdı olacak.

*Bizim beklentimiz siyasi görüşü ve partisi ne olursa olsun milletimizin iradesini temsil her milletvekilinin bu teklifi destekleyeceğidir. Başörtüsünü bir metrelik bez parçası diye aşağılayan sen değil miydin?

REFERANDUM MESAJI

*Anayasa değişikliği teklifinin geniş bir mutabakatla hayata geçmesini arzu ediyoruz. Bu mutabakat olmazsa halk oylaması dahil diğer adımları da atmaya da biz AK Parti olarak hazırız.

*Milletimizin hakemliğinden korkmadık. Meclis’te gerekli çoğunluk olmazsa son söz milletimize ait olacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘KARA PARA’ İDDİASINA YANIT

*Bu zatın bizi uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşıldığını göstermektedir. Kendisine bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız.

*Kolluk güçlerimizin haklarını korumak da boynumuzun borcudur. Bu tür akıl dışı iftiralar 15 Temmuz’dan sonra yoğunlaşmıştır. Kamuoyu araştırmaları bu masanın etrafındaki çıldırtıyor. Daha çok çıldıracaksınız. Yeter ki biz çalışmaya devam edelim.

*Tüm gayretlerimiz sayesinde uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 270’e düşmüştür. Ya sen kendinde misin? Kimyemi bir uyuşturucu olan metamfetamin ile dünyanın başı dertte.

*Uyuşturucuyla ülke tarihinde en etkin mücadeleyi yürüten kolluk güçlerini töhmet altında bırakacak açıklama yapmak uyuşturucu baronlarına hizmet etmektir.

*Akıl, izan sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum. Bizim uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatma derdimiz yok.

*Bu kişinin ekonomik krize çare olarak uyuşturucu ve organ kaçakçılarından vergi alınmasını teklif eden bir zihniyet olduğunu hatırlatmak isterim.

TARIM SEKTÖRÜNE DESTEK

* Çiftçilerimize yaptığımız destekleme sistemini değiştirdik. Ödemeleri öne çekiyoruz. Hububat üreten çiftçilerimize destekleri bu yıl içinde ödemeye başlayacağız.

*Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle, çiftçilerimiz zorlanmadan üretim yapabilecekler.

* Bunları her zeminde anlatacaksınız. Buzağı başına verilen temel desteği 500 liraya yükselttik. Tarımsal destek bütçemizi 1,8 milyar liradan 34 milyar liraya çıkardık. Dijital dönüşüm hamlelerimize de devam ediyoruz.

*Üreticilerimiz desteklemeler için başvurularını elektronik devlet üzerinden yapabiliyor. 400 binin üzerinden çiftçimiz çiftçi kayıt belgesini oluşturdu.

* Kooperatif marketlerimiz üretici ile tüketiciyi buluşturuyor. 1335 olan market sayısını en kısa sürede 2000’in üzerine çıkaracağız. 250 nokta ko-bakkal projemizle temel tüketim maddelerini bakkal formatında ulaştırmayı planlıyoruz.

TAHIL KRİZİ

*Yeni bir müjde de şu Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar’ı arayarak bugün saat 12’den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı.

*Öncelikle Afrika’nın fakir ülkelerine bu koridoru işletecek, Cibuti, Sudan’ı ele almayı tavsiye etti bunu da yapacağız.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 33 74
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14