Başkan Seçer Tarsuslularla bayram sofrasında buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Bayram Sofrası’ etkinliğinde Tarsuslu yurttaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

Mersin 01.04.2025, 10:25
Başkan Seçer Tarsuslularla bayram sofrasında buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Bayram Sofrası’ etkinliğine katıldı ve Tarsuslu yurttaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

Tarsus Kubatpaşa Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve İpek Boltaç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Abidin Turaç, CHP Tarsus İlçe yöneticileri, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Tarsuslular katılım sağladı.

Başkan Seçer, alanda Tarsus halkının alkışları ile karşılandı. Ardından Bayram Sofrası'nda hep birlikte yemekler yenildi.

Başkan Seçer: “Tarsus’ta sizlerle birlikte olmak bize mutluluk veriyor”

Tarsuslularla beraber Bayram Sofrasını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Tarsus Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, böyle bir ortamı her yıl hazırlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi iş birliği ile hemşerilerimizle bizi bir araya getiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz, emeklerinize sağlık” diye konuştu.

“Mersinli hemşerilerimle gurur duyuyorum”

Türkiye'nin ve Anadolu topraklarının çok güzel olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin’in de dünyada eşi benzeri olmadığını söyleyerek, “Bu birlikteliğin, beraberliğin kıymetini bilmek lazım, özellikle Tarsus’tan Anamur’a Çamlıyayla’dan Mut’a kadar yaşadığınız kentin. Mersin’de şu anda 2 milyon 500 binden fazla nüfusumuz var. Kayıtlı, kayıt dışı, yerlisi, yabancısı, Türk vatandaşı ya da farklı gerekçelerle burada yaşayan insanlar. Bu insanları bir arada kardeşçesine yaşatmak maharettir. Ben farklı şehirlerde, şehrimizle ilgili yapılan değerlendirmelerden dolayı gurur duyuyorum. Mersinli hemşerilerimle gurur duyuyorum” sözlerine yer verdi.

“Mersin bir huzur, barış kenti. Birlikteliğin, beraberliğin Türkiye’de örnek olduğu bir kent”

Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşların Mersin’den; ‘Mersin bir huzur, barış kenti, Mersin gelişen, büyüyen bir kent. Birlikteliğin, beraberliğin Türkiye’de örnek olduğu bir kent’ diye bahsettiklerini söyleyen Seçer, bundan gurur ve övünç duyduğunu belirtti. Seçer, “Herkesin etnik yapısı, inanç grubu, rengi, dili ne olursa olsun, onun onurudur, şerefidir. Biz; Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşıyız ve etnik yapımız ne olursa olsun Türk milletinin birer mensubuyuz, biz Anadolu insanıyız” dedi.

“İnsanları siyasi ikbalimiz, geleceğimiz için bölmek, parçalamak ayıptır”

Başkanlığı döneminde ayrımcılığı toprağın 7 kat dibine gömdüklerini ifade eden Seçer, “İnsanları siyasi ikbalimiz, geleceğimiz için bölmek, parçalamak, onların hassas duygularını, milliyetçiliğini, itikadını, inancını, dinini, mezhebini, meşrebini kaşıyarak onlardan oy devşirmek ayıptır. Böyle bir siyaseti reddediyoruz. Hepimiz kardeşiz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’ne gelen her kuruşta Mersinlilerin hakkı olduğunu da söyleyen Seçer, “Bu yediğiniz yemekte sizin hakkınız var, sizin kaynaklarınız, sizin vergileriniz” ifadelerini kullandı.

“Siyaset arenasında yargıyı sopa olarak kullanmak yanlıştır”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan olayları üzülerek ve öfkeyle takip ettiklerini söyleyen Seçer, “Bir CHP’li belediye başkanı haksızlığa uğramış; ama bir AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, DEM Partili demokrasilerde, hukuk devletinde kim haksızlığa uğramışsa herkes onun yanında olmalı. Ortada bir demokrasi garabeti yaşanıyor. Ben bir Belediye Başkanıyım, Ali Başkan Belediye Başkanı, sizler normal vatandaş; ne sizin, ne bizim belediye başkanları olarak suç işleme özgürlüğümüz yok. Ama bizimle siyasi rekabet edemeyenler, millete hizmette yarışamayanlar, milletin gönlüne, kalbine girmekle yarışmayanlar; eğer bizi siyaset arenasından hukuku, yargıyı bir sopa olarak kullanarak bertaraf etmeye, diskalifiye etmeye çalışıyorlarsa; bu, vicdan katında da, insaf katında da, hukuk katında da yanlıştır” diyerek, bu hukuksuzluğa itiraz ettiklerini söyledi.

31 Mart 2024 seçimlerinde Mersinlilerin desteğiyle Büyükşehir’e kendisinin, Tarsus’a ise Ali Boltaç’ın Başkan olarak seçildiğini söyleyen Seçer, “2024 yılının seçim kampanyasında Tarsuslulara hitap ederken şu sözü verdik; ‘Tarsuslular bize güvenin, inanın, birlikten güç doğar. Tarsus‘ta Ali Başkan’ı, Büyükşehir’de de Vahap Başkanı destekleyin, seçin onları, el birliği yapsınlar, sizlere daha iyi hizmet getirsinler’ diye, söz verdik. Bir köyde bize oy çıkmış, çıkmamış, mahallede oy verilmiş, verilmemiş. Hayır, bizim için herkes eşit yurttaştır. Bize oy veren de sağ olsun, vermeyen de. Herkes bu ulusun, bu milletin vatandaşıdır, mensubudur” dedi.

“Gençler hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden memnun değil”

Yurttaşın görevini yerine getirdiğini belirten Seçer, “Hepiniz görevinizi yapıyorsunuz, çocuklarınız askere gidiyor, verginizi ödüyorsunuz. Hepinizin hakkıdır, biz hukuki ortamda hakkınızı savunacağız. Elbette ki biz burada bayramda ailemizle, eşimizle, dostumuzla bayramı geçirirken; siyasiler antidemokratik bir şekilde, hukuk dışı iddialarla, mahkemelerle, tutuklamalarla cezaevinde. 25 yıl önce doğan bir çocuk gözünü bu iktidarla açtı, bu iktidarla yaşamını devam ettiren çocuk ortamdan memnun değil. Bu gençler hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden memnun değil. Bu gençler umudunu yurtdışında arıyor. Yoksulluk diz boyu, insanlar evinde tenceresini kaynatacak et alamıyor, bulgurunu, pirincini, yağını alamıyor. Bu kadar büyük kaynakları olan, dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri olduğunu iddia ettiğimiz, ağzımız dolu dolu konuştuğumuz bu ülkede gelir dağılımda adaletsizlik varken, bu çocukların isyanlarını sokakta bağırmaktan, haykırmaktan daha doğal bir hakkı var mı?” diye sordu.

“Hukuksuz yere cezaevinde yatan arkadaşlarıma Tarsus‘tan selam gönderiyorum”

Anayasa’da toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının açık açık yazıldığını vurgulayan Seçer, hakkını sokakta arayan gençlerin ailelerinden uzak cezaevlerinde olduğunu belirterek, “Haksız, hukuksuz yere cezaevinde yatan, siyasi düşüncesinden dolayı orada tutsak edilen arkadaşlarıma Tarsus‘tan selam gönderiyorum” diyerek, hakkını arayan her yurttaşın hakkını kendi hakları gibi arayacaklarını söyledi. Kavga ve ayrımcılık istemediklerine değinen Seçer, “Biz adaletsizlik istemiyoruz. Size sözümüz var; çok çalışacağız, size hizmet edeceğiz, yolda sizinle karşılaştığımız zaman sizin bir teşekkürünüz, sizin bir hayır duanız, bize sevgiyle yaklaşmanız, elimizi tutmanız bizim için dünyanın malına değer” diye konuştu.

Başkan Boltaç: “Başkanımız Seçer’le Bayram Soframız’da bir arada olmak mutluluk verici”

Tarsus’ta Bayram Sofrası’nın artık geleneksel hale geldiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve bütün ekibiyle birlikte, Tarsus Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte hep beraber olmak benim için mutluluk verici” dedi. Bayramların birlik ve beraberlik için önemli günler olduğuna değinen Boltaç,

“Dayanışmanın şu geçirdiğimiz günlerde çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu memleket, bu toprak, bu yüce vatan bizlere dedelerimizden ninelerimizden kanla canla kuruldu” diyerek, herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir kent yaratmak için yola çıktıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 14 33
2. Fenerbahçe 14 32
3. Trabzonspor 14 31
4. Göztepe 14 26
5. Samsunspor 14 25
6. Beşiktaş 14 24
7. Gaziantep FK 14 22
8. Kocaelispor 14 18
9. Başakşehir FK 14 16
10. Alanyaspor 14 16
11. Konyaspor 14 15
12. Çaykur Rizespor 14 14
13. Antalyaspor 14 14
14. Kasımpaşa 14 13
15. Eyüpspor 14 12
16. Kayserispor 14 12
17. Gençlerbirliği 14 11
18. Fatih Karagümrük 14 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 15 32
2. Bodrum FK 15 30
3. Amed SK 15 29
4. Esenler Erokspor 15 28
5. Erzurumspor FK 15 26
6. Çorum FK 15 25
7. Iğdır FK 15 25
8. Serik Belediyespor 15 25
9. Bandırmaspor 15 23
10. Van Spor FK 15 21
11. Boluspor 15 20
12. Sivasspor 15 20
13. Sakaryaspor 15 19
14. Keçiörengücü 15 18
15. İstanbulspor 15 15
16. Ümraniyespor 15 15
17. Sarıyer 15 14
18. Manisa FK 15 13
19. Hatayspor 15 5
20. Adana Demirspor 15 2
Takımlar O P
1. Arsenal 14 33
2. Manchester City 14 28
3. Aston Villa 14 27
4. Chelsea 14 24
5. Crystal Palace 14 23
6. Sunderland 14 23
7. Brighton & Hove Albion 14 22
8. Manchester United 14 22
9. Liverpool 14 22
10. Everton 14 21
11. Tottenham 14 19
12. Newcastle United 14 19
13. Brentford 14 19
14. Bournemouth 14 19
15. Fulham 14 17
16. Nottingham Forest 14 15
17. Leeds United 14 14
18. West Ham United 14 12
19. Burnley 14 10
20. Wolverhampton 14 2
Takımlar O P
1. Barcelona 15 37
2. Real Madrid 15 36
3. Villarreal 14 32
4. Atletico Madrid 15 31
5. Real Betis 14 24
6. Espanyol 14 24
7. Getafe 14 20
8. Athletic Bilbao 15 20
9. Rayo Vallecano 14 17
10. Real Sociedad 14 16
11. Elche 14 16
12. Celta Vigo 14 16
13. Sevilla 14 16
14. Deportivo Alaves 14 15
15. Valencia 14 14
16. Mallorca 14 13
17. Osasuna 14 12
18. Girona 14 12
19. Levante 14 9
20. Real Oviedo 14 9