Adana'da coşkulu açılış töreni

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde yaptığı Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Seyhan Nehri’nin iki yakasını, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birleştiren Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Adana 28.09.2024, 10:41
Adana'da coşkulu açılış töreni

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde yaptığı Türkan Saylan Gündüz Bakımevi ve Seyhan Nehri’nin iki yakasını, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini birleştiren Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı gerçekleştirildi. Açılışlara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Mali İşlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, konuklar ve Adanalılar katıldı.

TÜRKAN SAYLAN’IN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLER ÇOK ÖNEMLİ

İlk olarak söz alan ve konuşmasına “Bugün Zeydan Karalar’ın yaptığı hizmetlerden küçük bir parça görüyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gündüz bakımevine verilen Türkan Saylan ismine dikkat çekti. Türkan Saylan’ın çok sayıda kız çocuğunun çağdaş eğitim alması için çaba gösterdiğini ve günümüzde bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyledi. 

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da Adanalıların merhametli, cesur ve yiğit olduğunu belirterek, bu merhametin memlekete ve en çok çocuklara yönelik olduğunu ifade etti. Adana’nın “Çocuklar bizim geleceğimizdir” diyen ve onları önemseyen bir belediye başkanına sahip olduğunu kaydeden Karabat, gündüz bakımevi hizmetini gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar’a ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

İLİMDEN VE BİLİMDEN VAZGEÇMEK ÜLKENİN GELECEĞİNDEN VAZGEÇMEKTİR

Adana’nın gurur günlerinden birini yaşadığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Bir eğitim yuvasının açılışındayız. İlime, bilime ve fenne çok önem veriyoruz. Çünkü büyük önderimiz, değişmez liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Eğer bir gün benim görüşlerim ilimle, bilimle ters düşerse, bilimi seçin' demiştir. Dolayısıyla ilimden ve bilimden vazgeçmek ülkenin geleceğinden vazgeçmek demektir. Ve yine Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitim o denli önemlidir ki; doğru yapılandırdığınızda o ülke aydın, müreffeh, sanayileşmiş, ekonomik olarak güçlenmiş problemsiz bir ülke olur. Eğer eğitimi iyi değerlendiremezseniz, o ülke müstemleke olmaktan kurtulamaz’ der. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri, mevcut iktidarın, liyakati sadakate tercih etmesidir. Bugün açtığımız kreşe Türkan Saylan ismini onur ve gurur ile verdik. Çünkü bunu fazlasıyla hak eden bir insandır. Ömrünü kız çocuklarının okumasına adamış ve yüz bine yakın kız çocuğunun eğitim almasını sağlayan bir yaşam sürmüştür. Sadece bununla kalmamış, aynı zamanda bir tıp bilimi insanı olarak, cüzzam hastalığı ile mücadeleye kendisini adamıştır. O yüce insanı saygıyla anıyoruz.”

BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK, ÇOK DAHA FAZLASINI HALKIMIZLA BULUŞTURMAYA KARARLIYIZ

Adana’yı modern bir şehir haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, bunu olağanüstü zor şartlarda; pandemiye, depreme ve düşük gelire rağmen gerçekleştirdiklerini anlattı. 

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün olumsuzluklara rağmen, Adana tarihinde görülmeyen hizmetler yaptık, depremde ve pandemide sosyal belediyecilik örnekleri sergiledik. Halkımızın her türlü ihtiyacında yanlarında olduk. Çok güzel destek köprüleri kurduk, halkımızın gönlünde yer ettik, sonuçta büyük başarı kazandık. Çok önemli hizmetlere imza attık ve çok daha fazlasını yapmaya kararlıyız. Ne söz verdiysek hayata geçireceğiz. CHP’li belediyeciliğin önünü kimse kesemeyecek. Biz seçimin üzerinden geçen zamanda hiç oturmadık ve çok çalışmaya devam ettik. Yaz sıcağında yapmadığımız açılışları hızla hayata geçireceğiz. Kreş sayısını 20’ye çıkaracağız. Sizlere hizmet etmek büyük bir şeref, 5 yıl daha mühendis başkanla yola devam. Bizim yolumuz Türkan Saylan’ların yoludur, bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.”

ZEYDAN BAŞKAN’I KLONLAYIP PEKÇOK ŞEHRE GÖTÜRMEK GEREK

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek konuşmasına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Adanalılara ve büyükşehir çalışanlarına gönderdiği selamı ileterek başladı. Adana’da 9. gündüz bakımevi açılışının gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu, Türkiye genelinde de CHP’li belediyelerin yüzlerce gündüz bakımevi açtığını kaydeden Gökan Zeybek, “Böylece kadının modern yaşamda çalışma hayatına katılmasını ve özellikle çocuklarımızın eğitime 3 yaşından itibaren başlayarak, rekabete uyum sağlamalarını başardılar. Bu dönemde belediyelerimiz halkçı, kamucu ve toplumcu bir anlayışla, kaynaklarını bu yöne kaydıracaklar. Kaynaklarımızın önemli bir kısmını sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığımız çalışmalara ayıracağız. Zeydan Başkanımızı da klonlayıp Türkiye’nin pek çok şehrine götürmemiz gerekiyor. ‘Allahım ondan birkaç tane daha bize nasip eyle’ diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkan Saylan Gündüz Bakımevi kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI

Başkan Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurmayları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve siyasiler , Türkan Saylan Gündüz Bakımevi açılışının ardından Yavuzlar Köprüsü’nün açılışını da gerçekleştirdi. 

10 bini aşkın Adanalının  katıldığı törende CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Burhanettin Bulut ve Özgür Karabat coşkulu kalabalığa hitap ettiler, hizmetleri Adanalıyla buluşturan Başkan Zeydan Karalar’a ve büyükşehir çalışanlarına teşekkür ederek, CHP’li belediyecilik anlayışının farkını anlattılar.

Alanı hınca hınç dolduran vatandaşlar sık sık, "Adana’nın gururu Zeydan Karalar", "Zeydan’a selam, hizmete devam", "Adana’nın ağabeyi Zeydan Karalar" sloganları attı. 

SADECE SEYHAN VE YÜREĞİR’İ DEĞİL YÜREKLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK

Yavuzlar Köprüsü açılışında da hemşehrilerine hitap eden Başkan Zeydan Karalar, açılışlarda 3 genel başkan yardımcısın bulunmasının kendileri için onur olduğunu kaydetti.

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Biz Yavuzlar Köprüsü ile sadece Seyhan ile Yüreğir’i değil, yüreklerimizi birleştirdik. Bir işi yaparken hizmet ettiklerinizi seviyorsanız, hizmet ettiğiniz kentle özdeşleşmişseniz, yorulmak bilmez, parasızlık bilmez, zorluk bilmez, hepsini çözersiniz, yorulmadan bütün engelleri aşar, hizmet etmeye devam edersiniz. Biz de öyle yaptık. Borç yükü, 351 haciz dosyası ile başlamıştık ilk dönemde ve zorlukları aşacağımızı da anlatmıştık. Biz sadece devasa hizmetleri Adana ile buluşturmuyoruz, biz Adana’nın makus talihini değiştiriyoruz. Adana’mızın bugüne kadar tanınmamış yönlerini tanıtmak da bize nasip oldu çok şükür. Altın Koza Film Festivalimiz her yıl bir öncekinden daha iyi oluyor. Diğer festivallerimizle de Adana’yı her yönüyle tanıtıyoruz. Adana’nın güzelliklerinin hiç bu kadar konuşulduğu bir dönem olmamıştı. Bir yandan size hizmet ederken, bir yandan da yaygın medyada Adana’yı tanıttık. Yeni dönemde de durmadık. İlk etapta 20’ye yakın hizmeti açılışlarla halkımızla buluşturacağız. Hem hizmet yapıyoruz hem de Adana’nın eşsiz güzelliklerini, hepsinden önemlisi mert, delikanlı, sıcak insanını tanıtıyoruz. Adana bir Cumhuriyet kentidir, Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı en üst düzeydedir ve ben hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bu can bu bedende olduğu sürece size feda olsun.”

KENDİNDEN  2 LİRAYA YAPILAN İŞİ 1 LİRAYA YAPAR, İŞİ DE İKİ KATINA ÇIKARIR

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, açılış ve Kıraç konserinden önce konuşan son isim oldu. Kıraç, “Adana gibi başkan Zeydan Karalar’ın en temel özelliği, kendinden önce 2 liraya yapılan işi 1 liraya yapmak ve yapılan işi de iki katına çıkarmaktır. Onun için Adana kazanıyor. Ben de kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Oylarını, belediye sayısını artırarak, belediye meclisindeki sayısal çoğunluğu da sağlayarak Adana halkına hizmet edecek. Zeydan Karalar’a ve köprünün açılışında çalışan emekçilere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Yavuzlar Köprüsü’nün açılışı yapıldı. 

Açılıştan hemen sonra Adanalılar Kıraç konseriyle coştu.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 19 46
2.  Fenerbahçe 19 43
3.  Trabzonspor 19 41
4.  Göztepe 19 36
5.  Beşiktaş 19 33
6.  Başakşehir FK 19 29
7.  Samsunspor 19 27
8.  Gaziantep FK 19 25
9.  Kocaelispor 19 24
10.  Alanyaspor 19 22
11.  Gençlerbirliği 19 19
12.  Çaykur Rizespor 19 19
13.  Konyaspor 19 19
14.  Antalyaspor 19 19
15.  Kasımpaşa 19 16
16.  Eyüpspor 19 15
17.  Kayserispor 19 15
18.  Fatih Karagümrük 19 9
Takımlar O P
1.  Amed SK 22 43
2.  Erzurumspor FK 22 42
3.  Esenler Erokspor 22 41
4.  Pendikspor 22 38
5.  Çorum FK 22 38
6.  Bodrum FK 22 36
7.  Keçiörengücü 22 33
8.  Bandırmaspor 22 33
9.  Iğdır FK 22 33
10.  Boluspor 22 32
11.  Van Spor FK 22 31
12.  Manisa FK 22 30
13.  Sivasspor 22 29
14.  İstanbulspor 22 28
15.  Ümraniyespor 22 27
16.  Sarıyer 22 27
17.  Serik Belediyespor 22 26
18.  Sakaryaspor 22 23
19.  Hatayspor 22 7
20.  Adana Demirspor 22 2
Takımlar O P
1.  Arsenal 23 50
2.  Manchester City 23 46
3.  Aston Villa 23 46
4.  Manchester United 23 38
5.  Chelsea 23 37
6.  Liverpool 23 36
7.  Fulham 23 34
8.  Brentford 23 33
9.  Newcastle United 23 33
10.  Everton 23 33
11.  Sunderland 23 33
12.  Brighton & Hove Albion 23 30
13.  Bournemouth 23 30
14.  Tottenham 23 28
15.  Crystal Palace 23 28
16.  Leeds United 23 26
17.  Nottingham Forest 23 25
18.  West Ham United 23 20
19.  Burnley 23 15
20.  Wolverhampton 23 8
Takımlar O P
1.  Barcelona 21 52
2.  Real Madrid 21 51
3.  Atletico Madrid 21 44
4.  Villarreal 20 41
5.  Espanyol 21 34
6.  Real Betis 21 32
7.  Celta Vigo 21 32
8.  Real Sociedad 21 27
9.  Osasuna 21 25
10.  Girona 21 25
11.  Elche 21 24
12.  Sevilla 21 24
13.  Athletic Bilbao 21 24
14.  Valencia 21 23
15.  Deportivo Alaves 21 22
16.  Rayo Vallecano 21 22
17.  Getafe 21 22
18.  Mallorca 21 21
19.  Levante 20 17
20.  Real Oviedo 21 13